Trappers vs Landshut 01

7 augustus 201610:45

Door Joep Meijsen

Tilburg maakt begin met nieuwe selectie

Tilburg Trappers heeft de afgelopen dagen een begin gemaakt met de bekendmaking van de selectie voor het nieuwe seizoen. Diederick Hagemeijer, Levi Houkes en Martijn Oosterwijk verlengden hun contract, terwijl de Canadees Bobby Chaumont als eerste buitenlander heeft getekend.

Het Nederlandse drietal tekende een contract voor Ă©Ă©n seizoen bij de kampioen uit de Oberliga. Hagemeijer was vorig seizoen goed voor 24 goals en 38 assists in 51 wedstrijden, Houkes had achttien goals en 28 assists, terwijl Oosterwijk in totaal in twintig wedstrijden de start kreeg afgelopen seizoen.

Met de 31-jarige Bobby Chaumont haalt Trappers een ervaren winger binnen, die vorigde afgelopen jaren in de hoogste Britse liga actief was en vorig seizoen bij Dundee Stars tevens als assistent-coach functioneerde. In 61 wedstrijden was hij daar goed voor 30 goals en 29 assists met 20 strafminuten.

De forward is afkomstig uit het Canadese Sudbury, waar hij ook zijn tijd als junior op het hoogste jeugdniveau doorbracht bij de Sudbury Wolves. In zijn beste seizoen in de OHL had hij 63 punten in 68 wedstrijden. Dit was niet voldoende om gedraft te worden, waardoor hij na een korte tussenstop op een Canadese universiteit zin profdebuut maakte in de CHL.

Zijn seizoen in Tilburg wordt zijn elfde als prof. Sinds 2012-13 speelde Chaumont in het Verenigd Koninkrijk, waarvan de langste tijd voor Fife Flyers. Vanuit Tilburg wordt de komende periode meer spelersnieuws verwacht. Over enkele weken begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen voor Trappers.