Trappers vs Falken 2017 Kevin Bruijsten puck

22 oktober 201722:30

Door Joep Meijsen

Tilburg maakt topweekend compleet

Het drukke weekeinde met drie wedstrijden in drie dagen is voor Tilburg in de Oberliga prima verlopen. Met de 1-4 zege bij de Harzer Falken werd op zondag de volle buit in het weekeinde binnengesleept.

Na de zege op vrijdag tegen dezelfde Falken en de overwinning op zaterdag tegen Berlijn volgde ook op zondag een overwinning, 1-4. Voor nog geen vijfhonderd toeschouwers opende Reno de Hondt de score al na iets meer dan een minuut spelen. Vlak voor het eerste pauzesignaal van scheidsrechter Florian Feuerbach was het Kevin Bruijsten die met zijn achtste Oberligadoelpunt van het seizoen op de powerplay de Tilburgse voorsprong verdubbelde.

Halverwege het duel kwam het team uit Braunlage nog even terug in de wedstrijd via een goal van de dertigjarige Erik Pipp, die aan zijn tiende seizoen bezig is in het shirt van de ploeg die zo dramatisch aan het seizoen is begonnen. Het was echter niet het begin van een ijzersterke comeback voor de Harzer Falken. Drie minuten na de goal was het Reno de Hondt die met zijn tweede treffer van de avond de marge weer vergrootte.

Die stand bleef tot de slotminuut op het scorebord staan toen Mickey Bastings de eindstand op 1-4 bracht. Ivy van den Heuvel had twee assists in het duel, net als Jordy van Oorschot. Door de zege blijft Tilburg aan kop in de Oberliga.

Elders in de Oberliga Nord

Preussen Berlin kon duidelijk minder goed met het drukke weekeinde omgaan en verloor ook de derde wedstrijd van het weekeinde. In Essen werd het maar liefst 9-0 in het voordeel van de Moskitos, die met de dubbelslag tegen Berlijn de slechte seizoenstart wat achter zich lijken te laten. Dennis Thielsch scoorde drie keer, terwijl Julien Pelletier twee goals en twee assists noteerde.

Duisburg verloor iets terrein op Tilburg. De F√ľchse hadden uit bij Rostock een shootout nodig om de winst binnen te slepen en verspeelden daarmee een punt. Robin Slanina, die al twee keer had gescoord, nam het beslissende penaltyshot voor zijn rekening.

Leipzig is nu de nummer twee, net als Duisburg op één punt van Tilburg. De Icefighters hadden in eigen huis weinig moeite met Timmendorfer Strand, 9-1. Dominik Patocka had twee goasl en een assist, Jakob Weber een goal en drie assists.

Crocodiles Hamburg klopte Black Dragons met 5-1. Thomas Zuralev scoorde drie keer. Herner EV won thuis met 6-5 van Hannover Indians. In overtime zorgde Danny Albrecht voor het winnende doelpunt. Brad Snetsinger had twee goals en een assist, terwijl Michel Ackers met een goal en vijf assists bij alle treffers van zijn ploeg betrokken was. Andreas Morczinietz had twee goals en twee assists voor de Indians. Hannover Scorpions tenslotte verloor thuis met 4-6 van Saale Bulls Halle. Maximilian Schadulek scoorde twee keer voor de Bulls, terwijl Alexander Zille een goal en drie assists op zijn naam bracht.

Archieffoto: Arie Leeuwesteijn