Archieffoto Diego Hofland
Archieffoto Diego Hofland — © Marco Spelten (Actiefotografie.nl)

9 november 202006:32

Door Joep Meijsen

Tilburg na penaltyshots langs Hamm

Tilburg Trappers verspeelde zondagavond tegen Hamm het eerste punt van het nieuwe seizoen. De ploeg van Bo Subr had uiteindelijk penaltyshots nodig om de nieuwkomer in de Oberliga Nord te verslaan.

Lippe Hockey Hamm eindigde vorig jaar in de Inter Region Cup op de vierde plaats, achter Geleen en Heerenveen. De ploeg nam tijdens de zomer het besluit om een niveau hoger te gaan spelen, sleepte een licentie voor de Oberliga in de wacht en haalde tegen Tilburg zijn eerste punt op het derde niveau in Duitsland sinds 2015. Toen kwam de ploeg uit in de toenmalige Oberliga Mitte.

De ploeg versterkte zich tijdens de zomer een beetje, maar bestaat nog voor een belangrijk deel uit de spelers die vorig jaar nog in de regionalliga en de Inter Region Cup speelden. Een belangrijke aanwinst liet zich zondag tegen Tilburg echter direct gelden. De 25-jarige in het Russische Kazan geboren Ilya Sharipov komt uit de jeugd van Berlijn, speelde jaren in de DEL2 en vorig jaar zelfs in de DEL. Op leenbasis stuurde N√ľrnberg hem naar Hamm, waar hij tegen Tilburg 52 saves maakte om zijn nieuwe club een punt te bezorgen. In de penaltyshots was Trappers hem uiteindelijk de baas.

Gezien het overwicht had Trappers tijdens de ontmoeting zonder publiek waarschijnlijk recht op de volle buit. Toch had het ook anders kunnen aflopen. Doelman Ruud Leeuwesteijn maakte kort voor tijd een beslissende redding om te voorkomen dat Tilburg met lege handen moest vertrekken. Diego Hofland scoorde daarna tijdens de shootout het winnende doelpunt

Een andere nieuwkomer bij Hammer Eisbären, de 20-jarige Duitse Tsjech Samuel Dotter, vorig jaar als senior voor het eerst kortstondig actief op het derde niveau in zijn geboorteland, zette Hamm op voorsprong. Voor de uit de jeugd van Kolin en Mlada Boleslav afkomstige verdediger was het zijn eerste goal als Duitser.

De treffer viel kort na de eerste hervatting en leverde Hamm een voorsprong op die lang op het scorebord bleef staan. Pas na ruim zeven minuten spelen in de slotperiode zorgde Danny Stempher ervoor dat Trappers langszij kwam. Tijdens de wedstrijd viel Max Hermens bij Tilburg uit met een blessure, terwijl ook Jordy Verkiel het einde van de ontmoeting niet haalde. De allrounder van Trappers ontving in de slotfase van de tweede periode een game misconduct vanwege clipping.

Trappers heeft voor komende vrijdag een thuiswedstrijd tegen Erfurt op het programma staan. Deze is vanwege het verbod op de meeste sport in Nederland omgezet in een uitwedstrijd. De andere ontmoeting van Tilburg in het komende weekeinde is een uitwedstrijd bij Hannover Scorpions.