Trappers Essen Oberliga Bastings 11 04 2017

16 april 201701:52

Door Joep Meijsen

Tilburg pakt het initiatief terug

Tilburg Trappers is nog één overwinning verwijderd van de tweede Oberliga-finale op rij. De Brabanders wonnen het derde duel in de serie tegen Essen met 1-2 en staat nu met dezelfde score voor in de serie.

Met drieduizend toeschouwers op de tribune, inclusief veel meegereisde fans uit Tilburg, ontspon zich zaterdagavond in Essen een spannende wedstrijd die uiteindelijk pas in de slotfase werd beslist. Trappers maakte enkele minuten voor tijd de vierde powerplay voor Essen in de wedstrijd onschadelijk en zocht weer compleet de aanval. Danny Stempher bracht Justin Larson in positie. De import van Trappers bleef ijzig koel en klopte de verder sterk keepende Sebastian Staudt.

Daarmee kreeg Tilburg loon naar werken in Essen. De ploeg begon scherper aan de wedstrijd en had delen van de ontmoeting een behoorlijk overwicht. Opvallend was dat Essen tijdens de hele wedstrijd niet tegen straffen opliep. Martijn Oosterwijk, die de start kreeg in plaats van de nog geblesseerde Ian Meierdres, maakte 28 saves op 29 schoten.

Na een doelpuntloze eerste periode was het Essen dat vroeg in de tweede periode het initiatief nam. Dominik Patocka wist voorbereidend werk van Nardo Nagtzaam goed af te ronden om zijn ploeg op voorsprong te brengen. Het leek er lang op dat Essen die voorsprong naar de derde periode zou brengen, maar in de slotseconden van de periode was het Jordy van Oorschot die voor de gelijkmaker zorgde.

Maandagmiddag heeft Tilburg de kans om de serie te beslissen. De ontmoeting in Stappegoor begint om 15.00 uur. Enkele uren later heeft Bad Tölz diezelfde mogelijkheid. Tölzer Löwen klopte Sonthofen met 4-3 en nam daarmee ook een 2-1 voorsprong in de serie.