6 juni 200700:00

Door Joep Meijsen

Tilburg presenteert selectie

Don Nichols keert terug bij Tilburg Trappers, daarnaast heeft de regerende landskampioen ook de Canadese aanvaller Mike Lalonde aangetrokken. Daarnaast zijn ook Daryl Bat (2 jaar) en Doug Stienstra het komende seizoen weer in Stappegoor te zien. Daarmee blijft de kern van het kampioensteam behouden.

Dat bleek vanavond bij de presentatie van de selectie van Tilburg Trappers voor het nieuwe seizoen. De club zag verdedigers Jeff Burgoyne en Jeff Paul vertrekken. Don Nichols is de vervanger van één van de twee, voor de andere positie is Trappers nog in gesprek met een aantal kandidaten.

Nichols speelde in het verleden al een aantal seizoenen in Tilburg, maar was de laatste vier jaar actief in Heerenveen. Flyers maakte eerder op de dag al bekend dat Nichols daar niet terug zou keren. Nichols werd tot drie keer toe uitgeroepen tot beste verdediger in de Nederlandse competitie. Daarnaast werd hij eerder dit jaar ook onderscheiden met de Player of the Month-prijs van IJshockey.com en RBK Hockey. Met vijftien goals en 33 assists in 46 wedstrijden was Nichols de nummer vier op de topscorerslijst van Heerenveen, waarmee hij de club naar de finale om het landskampioenschap hielp, die echter juist werd verloren van Tilburg Trappers, zijn oude en nieuwe club.

Mike Lalonde is de vervanger van Dave Bonk en geldt als een snelle, zeer doelgerichte aanvaller. De afgelopen twee seizoenen speelde Lalonde voor de Stockton Thunder in de sterke East Coast Hockey League, waar hij afgelopen seizoen 23 goals en 30 assists in 52 wedstrijden realiseerde. Daarmee was hij in punten de nummer twee van zijn team. Hij komt in de Nederlandse competitie tenminste één bekende tegen, Casey Bartzen van Heerenveen was een teamgenoot van Lalonde bij Stockton.

De op 1 december 1980 in Chetwynd, British Columbia geboren Lalonde speelde enkele seizoenen voor de sterke Michigan State University, waar verschillende van zijn teamgenoten doorgroeiden naar de NHL. Lalonde is één van de nieuwe aanvallers bij Tilburg. Eerder werd al bekend dat Nijmegen-captain Bob Teunissen de overstap naar Stappegoor maakt. Ook Dennis Unk stapt over van Nijmegen naar Tilburg. Hij krijgt een kans een plekje in de selectie te verwerven.

In het doel wordt dit seizoen het vertrouwen gegeven aan Martin Trommelen en Ian Meijerdres. Trommelen kan daarbij dit jaar de grens van duizend wedstrijden bij Tilburg doorbreken. Vorig jaar trok Tilburg nog twee buitenlandse goalies (Lundgren, Boucher) aan, maar dit jaar krijgt jeugdinternational Meijerdres een kans zich te bewijzen in de hoofdmacht van Trappers.

Daarnaast maakte Trappers ook een reeks contractverlengingen bekend, waarvan Doug Stienstra de opmerkelijjkste is. Afgelopen seizoen deed het verhaal de ronde dat hij zich op zijn maatschappelijke loopbaan in Canada ging richten.

Aanvallers: Daryl Bat (2 jarig contract), Peter van Biezen (3 jarig contract), Simon de Wit, Doug Stienstra, Casey van Schagen, Dennis ten Bokkel, Diederick Hagemeijer, Jeroen van de Broek, Marc Donders ,Onur Mete en Robbert Maas.

Verdedigers: Björn Willemse, Stanislav Nazarov, Rody Jacobs, Jeffrey van Iersel, Max van Lieshout en Dennis Donders