Trappers vs Eaters 231014

25 oktober 201400:52

Door Joep Meijsen

Tilburg ruim langs Geleen

Tilburg Trappers boekte vrijdagavond in eigen huis een ruime overwinning op Geleen. Kris Hogg had drie goals en een assist in de 11-4 overwinning voor de thuisclub.

Trappers speelde vorige week in een hoger tempo tegen de sterke tegenstanders in de Continental Cup en leek dat vrijdagavond in de openingsfase vast te houden. Binnen twintig seconden deponeerde Steve Mason de puck al achter Sami Heinonen en na ruim twaalf minuten spelen was het al 6-0 in het voordeel van Tilburg, dat de belangrijke duels aan de boarding won en de rebounds voor het doel van Heinonen wist te winnen en te converteren. Hogg, Diederick Hagemeijer, Mickey Bastings, Jeffrey Melissant en Jurryd Smid scoorden de goals.

Die laatste treffer werd prima voorbereid door Cas Staps. Diens scherpe pass werd door de doorgeschaatste Smid mooi in de bovenhoek verlengd. Aan de andere kant van het ijs was het Akim Ramoul die kort na de zesde Tilburgse treffer met een lange pass werd weggestuurd door Adam Hartley. Oog in oog met Ian Meierdres rondde Ramoul vlekkeloos af. Toen in de slotminuut van de periode Lars van Sloun de tweede Eaters-goal voor zijn rekening nam, sloot Geleen de periode toch nog met een positieve noot af.

Dat werd in de tweede periode voortgezet. Eaters had in de eerste minuten zelfs het betere van het spel. Een straf tegen Glenn Bakx gooide echter roet in het eten. Tot drie keer toe probeerde Mason Bob Teunissen in stelling te brengen, de derde keer klikte het en viel de zevende Tilburgse treffer. De periode eindigde uiteindelijk in 202 via goals van Jeffrey Mens, Ivy van den Heuvel en nogmaals Akim Ramoul. In de slotperiode liep Tilburg via Hogg (2) en Hagemeijer uit naar dubbele cijfers. Daarbij viel op dat Trappers alledrie de powerplays in de wedstrijd wist om te zetten in doelpunten. Eindstand 11-4.

Trappers speelt zaterdagavond in Eindhoven, terwijl Geleen zondagavond in Heerenveen speelt.