20 oktober 200300:00

Door [email protected]

Tilburg te lastig voor Eaters

Eaters Geleen heeft dit seizoen thuis nog een ongeslagen status. De uitwedstrijden verlopen echter een stuk minder florisant. Na de 6-1 nederlaag van gisteravond in Tilburg kan de Limburgse club de trieste balans opmaken: 30 goals tegen in uitduels en slechts twee doelpunten gescoord.

Ook Tilburg Trappers heeft betere tijden gekend. Van de eerste vijf duels werd er slechts eentje gewonnen en nog wel van het onverslaanbaar geachte Amsterdam. De terugkeer van , die van een liesblessure is hersteld, en de toevoeging van nieuwkomer hebben de ploeg van Theo van Gerwen sindsdien versterkt.Drie andere Tilburgse spelers trokken de ploeg gisteren echter naar een verdiende overwinning. - twee goals en twee assists -, - twee goals - en - een goal en twee assists - waren de gevierde helden in ijsstadion Stappegoor.Ten Bokkel en Natte waren de aangevers op de vroege openingsgoal van Nazarov. Geleen kwam via een powerplay goal van Eaters topscorer nog wel langszij, maar kon hier niet lang van genieten. Ten Bokkel zorgde eveneens in de powerplay binnen enkele minuten nog voor een voorsprong van de Tilburgers.Toen in de tweede periode Ten Bokkel en Trembecky in een tijdsbestek van 30 seconden de 4-1 op het bord zetten was de wedstrijd definitief gespeeld. Eaters-coach haalde nog wel uit het doel en verving hem door de jonge , maar baten mocht het niet meer. Nazarov vergrootte het Geleense leed met een powerplay goal nog diezelfde periode tot 5-1.In de derde periode kon het publiek genieten van een opstootje, waarbij en elkaar in de haren vlogen. Het leverde beide spelers een misconduct op, waardoor ze alvast konden gaan douchen. bepaalde in de laatste minuut op aangeven van Van Biezen en Ten Bokkel de eindstand op 6-1.Geleen en Tilburg delen na deze wedstrijd de derde plaats in de competitie, waarbij Geleen een wedstrijd minder gespeeld heeft. Aanstaande dinsdag komt Amsterdam op bezoek in Limburg en hebben de Eaters de kans hun ongeslagen thuisstatus te verdedigen.