Trappersob vs herne home 220916

13 januari 201722:40

Tilburg te sterk voor koploper Herne

Tilburg Trappers is de ā€˜Meisterrundeā€™ in de Oberliga Nord sterk begonnen. Trappers was in eigen huis met 2-0 te sterk voor koploper Herner EV.

De acht sterkste ploegen van de reguliere competitie zijn vandaag begonnen aan de ā€˜Meisterrundeā€™. De bovenste zes ploegen plaatsen zich direct voor de play-offs, terwijl de nummers zeven en acht nog een tussenronde moeten spelen. Daarnaast is een hoge klassering voor Trappers belangrijk vanwege het thuisvoordeel en het beperken van de kilometers.

Koploper Herne stond voorafgaand aan de wedstrijd een straatlengte voor op achtervolgers Trappers en Duisburg. Eerder dit seizoen won Tilburg de thuiswedstrijd tegen Herne met 6-2.

In de eerste periode in een goedgevuld Stappegoor waren beide ploegen redelijk gewaagd aan elkaar. Beide goalies speelden een voortreffelijke wedstrijd en ook de penalty kill was goed verzorgd aan beide kanten. Vooral de Tilburgse penalty kill moest veelvuldig aan de bak.

In de tweede periode kreeg Trappers duidelijk meer overwicht. Na bijna vier minuten spelen werd de sterke goalie Wendler geklopt. De Duitser had nog wel een antwoord op een schot van Jordy Verkiel maar de rebound van Mitch Bruijsten was teveel voor Wendler. Overigens miste Tilburg nog steeds de geblesseerde routiniers Peter van Biezen en Bjorn Willemse. Aanvaller Nick de Ruijter maakte vanavond zijn rentree.

Die gevaarlijke 1-0 voorsprong bleef lang op het bord staan. Pas vijf minuten voor tijd viel de verdiende tweede treffer voor de thuisploeg. De Amerikaan Shane McColgan zorgde voor de verlossende goal. McColgan maakt sinds zijn komst een redelijke indruk, maar wat meer productie is zeer welkom. De snelle aanvaller staat nu op drie doelpunten in dertien wedstrijden.

Door de zege is het gat tussen Herne en Tilburg nog zeven punten. Nummer drie Duisburg ging verrassend onderuit tegen Essen en staat daarmee op drie punten van Tilburg.