Trappers meierdress mask close2 0910

17 oktober 201420:24

Door Joep Meijsen

Tilburg verliest openingswedstrijd

Tilburg heeft de openingswedstrijd van het toernooi in Groep B van de Continental Cup met 1-4 verloren van Belfast Giants. Jurryt Smid maakte het enige Brabantse doelpunt.

Een straf tegen Nick de Ruijter vier minuten voor het einde van de eerste periode werd Trappers fataal. Adam Keefe opende de score namens de ploeg uit Noord-Ierland. Drie goals in de tweede periode beslisten daarna de wedstrijd in het voordeel van Belfast. McCutcheon, Brookwell en Kompon scoorden de goals voor het team van Steve Thornton.

Trappers deed in de slotperiode nog iets terug via Smid, maar dat was niet genoeg om de wedstrijd winnend af te sluiten. Ian Meierdres maakte 36 saves op veertig schoten. Trappers kwam in de wedstrijd tot dertig schoten op het doel van de Britse international Stephen Murphy. Trappers vervolgt het toernooi morgenavond tegen de gastheraen uit Bremerhaven.

Op het moment van schrijven staat Bremerhaven tegen het einde van de eerste periode in de wedstrijd tegen CSKA Sofia met 1-0 voor door een treffer van Jaroslav Hafenrichter. CSKA heeft inderdaad het volledige legioen aan buitenlandse spelers in de opstelling staan. Sofia is op de slotdag de tegenstander van Tilburg.