4 februari 200700:00

Door Remco

Tilburg verslaat Heerenveen

Tilburg Trappers boekte een ruime 6-3 zege op Heerenveen Flyers. Flyers verspeelde een 0-1 voorsprong in de tweede periode waarin Tilburg maar liefst zes maal scoorde.

Heerenveen begon sterk in Tilburg. De ploeg van de afwezige Alex Andjelic cre√ęerde kans op kans in het begin maar Martin Trommelen speelde een puike partij in het doel van de Tilburgers. De Friezen opende de score tijdens hun eerste powerplay. Zes seconden voor het verstrijken van de straf voor Casey van Schagen, schoot Brian Ballman de puck strak in de rechterhoek. Daarna bleef Heerenveen de dominante ploeg maar verzuimde de voorsprong uit te breiden.

De eerste echte kans voor Tilburg kwam na een kwartier spelen na een shorthanded break away van Casey van Schagen. Kelly Shields wist echter de gelijkmaker te voorkomen. Even later kreeg van Schagen een tweede kans. De Nederlands Canadees leek met een droog schot te scoren maar Shields maakte een prachtige redding met zijn leggards.

Het keerpunt in de wedstrijd vond plaats na twee minuten in de tweede periode. Tijdens een vroege powerplay schoot Marco Postma de puck strak in de rechterbovenhoek maar Martin Trommelen greep in met een fabelachtige glove save. Een minuut later stond het gelijk en knapte er iets bij de bezoekers. Doug Stienstra mocht tijdens dezelfde powerplay alleen op Shields afgaan. Stienstra maakte geen fout en schoot de puck langs Shields.

Tilburg greep de leiding tijdens hun eerste powerplay in de tweede periode. Simon de Wit bediende vanachter de doellijn de inkomende Jeff Paul. De sterke verdediger schoot de puck op kenmerkende wijze achter de kansloze Shields. Veertig seconden later maakte Darryl Bat er 3-1 van door van dichtbij de puck in het doel te tikken.

Heerenveen wist zich niet te herpakken ondanks een vroege time-out van gelegenheidscoach Lester Arts. Door goals van wederom Darryl Bat, Dave Bonk en Jeff Paul liepen de Tilburgers uit naar een 6-1 voorsprong.

In de derde periode nam Tilburg weer gas terug en kon Heerenveen nog terugkomen tot 6-3. Brian Ballman maakte beide goals in de laatste periode.