Deggendorf Trappers Oberliga Hermens cheer 04 2018

20 april 201823:00

Tilburg voltooit trilogie

Tilburg Trappers heeft voor de derde maal op rij de titel in de Oberliga veroverd. Trappers won in overtime de vierde wedstrijd in Deggendorf met 2-3.

In Beieren voltrok zich een spannende ontknoping van de finale-serie tussen Trappers en Deggendorf. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en beide goalies hielden hun doel schoon in de eerste periode. Na 24 minuten opende Trappers de score. Nardo Nagtzaam scoorde met assists van Mitch Bruijsten en Brock Montgomery. Lang kon Tilburg echter niet genieten van de voorsprong. Na een straf voor Jordy Verkiel scoorde sterspeler Gibbons tijdens de powerplay de 1-1 names Deggendorf.

— © Arie Leeuwesteijn

Tilburg greep in de 29e minuut opnieuw de leiding. Ditmaal was het Max Hermens die trefzeker was. Helaas kwam Deggendorf weer twee minuten later op identieke wijze langszij. Boet van Gestel moest richting de strafbank wegens hooking en zestien seconden daarna schoot Ovaska met een man meer op het ijs de gelijkmaker achter Ian Meierdres.

De derde periode verliep zonder doelpunten waardoor een verlenging de beslissing moest brengen. Al in de derde minuut scoorde Ryan Collier de winnende treffer, waardoor de 120 meegereisde fans uit Tilburg konden feestvieren. Daarmee is de trilogie voor Tilburg een feit met drie kampioenschappen op een rij in de Oberliga. Morgen wordt de ploeg in Tilburg gehuldigd.