12 december 200500:00

Tilburg wacht nog op zege

Tilburg is nog de enige puntloze ploeg in de Nederlandse competitie. Trappers kreeg in eigen huis met 1-3 klop van Heerenveen. Amsterdam boekte zijn eerste zege. Na penaltyshots was de regerende kampioen te sterk voor Nijmegen.

De competitie is nu Ă©cht op gang. Trappers verloor zaterdag in Geleen en incasseerde zondag in eigen huis een nieuwe nederlaag. Via Peter van Biezen kwam de ploeg van Dave Hyrsky nog wel vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar Marco Postma wist enkele minuten later de gelijkmaker al binnen te schieten.

Daarna bleef het heel lang gelijk, waarbij beide teams een aantal powerplays onbenut lieten. Ook de straf twaalf minuten voor tijd tegen Justin Bekkering leverde geen resultaat op, maar toen de Nederlands-Canadees net weer terug was op het ijs sloeg de OekraĂŻnse combinatie van Heerenveen toe. Anton en Andrei Butochnov zorgden voor de assist, terwijl Stanislav Vernikov de treffer op zijn naam kreeg. Paul Kroon besliste de wedstrijd vlak voor tijd definitief.

Nijmegen Emperors sloeg in Amsterdam het eerst toe. Jake Brenk scoorde na tien minuten. Leo van den Thillart en Scott Farrell zorgden er echter voor dat de hoofdstedelijke landskampioen na twintig minuten gewoon op voorsprong stond. De Nijmeegse topscorer TJ Caig kogelde op de powerplay de gelijkmaker binnen, maar daarna was het vooral Amsterdam dat de klok sloeg.

Jan-Jaap Natte scoorde twee goals op rij op de powerplay om Amsterdam met een ruime voorsprong de kleedkamer in te sturen. Nijmegen knokte in de derde periode echter terug naar 4-4 via Kevin Young en, Ă©Ă©n minuut voor tijd, TJ Caig. De overtime leverde geen treffers op, maar de penaltyshots werden door Amsterdam trefzekerder genomen.