Trappers vs Hyc 071114

27 februari 201523:08

Door Joep Meijsen

Tilburg weer stap dichtbij finale

Tilburg won in eigen huis met 5-0 van Herentals en is daarmee nog maar één overwinning verwijderd van de finale. De play-offs in de eerste divisie openden vrijdagavond met een dikke 10-1 zege voor Den Haag op het tweede team van Trappers.

Ian Meierdres schreef zijn tweede shutout in twee thuiswedstrijden in de play-offs op zijn naam. Tilburg heeft nu genoeg aan een overwinning zondagavond in Herentals om zich opnieuw te plaatsen voor de finale om het landskampioenschap. Bij Herentals stond voormalig Belgisch international Buck Rombouts in de bank als coach als gevolg van de schorsing voor Bjorn Steylen.

Na een doelpuntloze eerste periode werd de ontmoeting al vroeg in de tweede doorgang opengebroken door Ivy van den Heuvel. Diens lijngenoot Mickey Bastings verdubbelde 2,5 minuut later de Tilburgse voorsprong. In de slotperiode nam Trappers uiteindelijk via Bob Teunissen, Steve Mason en Diederick Hagemeijer definitief afstand van de Belgische tegenstander. De wedstrijd zondag begint om acht uur 's avonds. Als Herentals daar weet te winnen, gaat de serie op dinsdagvond verder in Tilburg.

In de Eerste Divisie startte koploper Den Haag de play-offs met een ruime 10-1 overwinning op het tweede team van Trappers. Die serie wordt ook al zondagavond om 20.00 uur afgemaakt. De play-offs in de Eerste Divisie worden gespeeld volgens het best-of-two format.

Bas Britstra had een dubbelslag in de openingsperiode. Tussendoor wist ook Ben Rurup nog het net te vinden achter Bart van Gorp, zodat de Haagse ploeg, voor 1675 toeschouwers, met een ruime voorsprong kon gaan rusten. Manitas Demelinne, Andri Salomonson en Alan van Bentem scoorden in de tweede periode, met tussendoor een goal van Jim Gudden die daarmee de eer van zijn team wist te redden.

In de derde periode liep de Haagse formatie uit naar dubbele cijfers. Joey Verreijen, Johan Rurup en twee keer Maurice van der Schuit waren succesvol namens Hijs.