5 december 200500:00

Door Joep Meijsen

Tilburg wint door ijsvloer

De ontmoeting tussen Tilburg Trappers en Den Haag van komende dinsdag gaat niet door. De ijsvloer in de Uithof is nog altijd niet in orde, waardoor de uitslag wordt bepaald door een 0-5 winst voor Tilburg.

Dat heeft de Nederlandse ijshockeybond bekendgemaakt. Volgens de NIJB is Den Haag Wolves niet in staat om een andere speeldatum te noemen, waardoor de wedstrijd in een reglementaire winst voor Trappers wordt omgezet. De wedstrijd was nog nauwelijks van belang. Den Haag is al uitgeschakeld voor de beker, terwijl Tilburg al zeker was van de tweede plaats.

De wegens de gebrekkige ijsvloer afgelaste ontmoeting tussen Den Haag en Amsterdam van afgelopen vrijdag wordt komende vrijdag om 20.45 uur afgewerkt. Dan stond eigenlijk de eerste wedstrijd voor de competitie tussen beide teams op het programma, maar deze wordt nu naar een later tijdstip geschoven.

Amsterdam kan in die wedstrijd kwalificatie voor de halve finales van de beker veiligstellen. De hoofdstedelingen moeten uit de wedstrijden tegen Tilburg en Den Haag nog twee punten halen.