Tilburg Trappers won de finaleserie tegen Amsterdam en is daarmee de eerste kampioen in de herboren Eredivisie. — © Foto: Facebook Tilburg Trappers

27 maart 202209:55

Tilburg wint kampioenschap in Eredivisie

Tilburg Trappers heeft ook het tweede duel in de finaleserie in de Eredivisie gewonnen. In Amsterdam werd het 5-3 voor de Brabanders, die daarmee het kampioenschap in de teruggekeerde divisie binnenslepen.

Bijna vijftienhonderd toeschouwers vulden de Jaap Edenhal op zaterdagavond voor de tweede wedstrijd in best-of-three. Vorige week kwam Trappers op voorsprong door in de slotminuut de winnende goal te scoren. Ook deze keer viel de beslissing in de slotfase. Elf minuten voor tijd had Stef Overweg Amsterdam Tigers met een powerplaygoal teruggebracht tot 3-3, maar Chay Schults zette Trappers met nog vijf minuten te spelen opnieuw op voorsprong en deze keer definitief.

Mavin Timmer maakte met een man meer op het ijs de goal die de zege met nog een minuut te gaan definitief veiligstelde. Eerder in het duel kwam Trappers eerst op 0-2 en vervolgens op 1-3 alvorens Amsterdam de stand gelijktrok. Niels Lemans had twee goals en twee assists en ook Jimmy Versluis wist het net achter doelman Jaimy Missler te vinden. Voor Amsterdam scoorden Lance van Duin en Michael Mackie-Kwist de overige doelpunten.

Daarmee is er voor het eerst sinds de oprichting van de Beneliga een kampioen in de Eredivisie: Tilburg Trappers.