Trappers brekelmans skate2 1213

27 november 201223:01

Tilburg zet grote stap richting finale

Tilburg Trappers staat met Ă©Ă©n been in de bekerfinale. In de eerste wedstrijd in de halve finale won de ploeg van Barry Smith met 3-6 van Hijs den Haag. Maarten Brekelmans en Dale Weise wisten beide tweemaal te scoren.

Er waren 850 toeschouwers afgekomen op de eerste wedstrijd in de best-of-three serie tussen Tilburg en Den Haag. De aanwezige mensen in de Uithof zagen dat de thuisploeg het beste aan de wedstrijd begon. Binnen twee minuten lag de puck al achter de Tilburgse goalie Ian Meierdres. Brandon Campos tekende voor de Haagse openingstreffer na slecht uitverdedigen aan Tilburgse zijde. Diezelfde Campos verdubbelde de Haagse voorsprong na negen minuten spelen: 2-0.

Trappers wist zich langzaam te herstellen van de zwakke start. Tijdens de eerste Tilburgse powerplay van de avond, wist Trappers de schade te beperken. Bjorn Willemse zorgde in de 17e minuut voor de belangrijke aansluitingstreffer.

Na de eerste pauze nam Trappers het heft in handen. Het Tilburgse overwicht resulteerde uiteindelijk in maar liefst vier treffers. Binnen drieënhalve minuut pakte Tilburg voor het eerst de voorsprong dankzij goals van Maarten Brekelmans en Dale Weise. In de laatste zes minuten van de tweede periode, gaven goals van Mickey Bastings en wederom Weise de Tilburgers een riante 2-5 voorsprong.

Voor Hijs den Haag zat er in de derde periode niks anders op dan op jacht te gaan naar een aansluitingstreffer. Tilburg overleefde eerst een powerplay na een straf tegen Josh Prudden. Een tweede straf tegen Bjorn Willemse wegens tripping, bracht heel even de hoop terug aan Haagse zijde. Jan-Jaap Natte wist te profiteren van de man-meer-situatie en scoorde de 3-5.

Lang duurde de Haagse hoop niet. Tilburg bleef makkelijk overeind in het restant van de derde periode. Uiteindelijk bepaalde Maarten Brekelmans met zijn tweede doelpunt van de avond de eindstand op 3-6.

Deze serie zal volgende week dinsdag worden vervolgd in Stappegoor. De ontmoeting begint dan om 20.00 uur. Als Den Haag in Stappegoor een derde en beslissende wedstrijd weet af te dwingen, dan zal deze op dinsdag 11 december in de Uithof worden gespeeld.