Tobie Collard

2 mei 202009:03

Door Joep Meijsen

Tobie Collard stapt over naar Nijmegen

Select 4-U Nijmegen Devils breidt de selectie uit met de 20-jarige forward Tobie Collard, die de afgelopen twee jaar in de Verenigde Staten speelde.

Collard was de afgelopen jaren een vaste keuze in de jeugdselecties van Oranje. In het seizoen 2018-19 speelde hij zijn laatste WK voor de U20, hierin was hij in vijf wedstrijden goed voor drie goals en vier assists met 12 strafminuten. Hij speelde in totaal zes WK's met U18 en U20-teams van Nederland.

Collard is oorspronkelijk afkomstig uit de jeugdopleiding van Utrecht, maar debuteerde op jonge leeftijd in de Beneliga voor Dordrecht Lions. Na seizoenen in Amsterdam en Heerenveen maakte hij in 2018 de oversteek naar Noord-Amerika, waar hij voor de New Hampshire Jr. Monarchs uitkwam.

Afgelopen seizoen was hij actief voor het team dat uitkomt in de USPHL Premier Hockey League. In 38 wedstrijden was hij hier goed voor 9 goals en 11 assists met 15 strafminuten. Hij was daarmee de nummer zes op de topscorerslijst van de ploeg met spelers uit acht landen.

'Ook al heeft Tobie de afgelopen twee seizoenen in de USA gespeeld en het moeilijk is om zijn niveau goed in te schatten, ben ik er van overtuigd dat Tobie van toegevoegde waarde voor het team zal zijn en hij zich individueel verder zal ontwikkelen', zegt coach Frank Gentges van Nijmegen over de nieuwe aanwinst van de club.

Lees verder op de site van Nijmegen >>>