ED Lions Kemphanen Veres dec18

11 september 201922:45

Door Joep Meijsen

Toch play-offs voor Eerste Divisie

De competitie in de Eerste Divisie wordt toch afgesloten met play-offs richting het kampioenschap. Daartoe wordt de opzet van de reguliere competitie aangepast.

Door de groei van de Eerste Divisie naar veertien teams dit seizoen was er in de oorspronkelijke opzet van de competitie geen ruimte voor play-offs. Het was daarbij de bedoeling dat de kampioen van de reguliere competitie, waarbij alle teams elkaar thuis en uit zouden tegenkomen, tot kampioen werd uitgeroepen.

Tijdens de algemene ledenvergadering van IJshockey Nederland werd deze kwestie aan de orde gesteld door de voorzitter van Groningen. Daarbij bleken vrijwel alle deelnemende teams aan de Eerste Divisie voorstander van aanpassing van de competitie-opzet om toch een einde van het seizoen met tenminste halve finales play-offs en bij voorkeur zelfs kwartfinales.

De teams in de Eerste Divisie besloten vervolgens dat een opdeling in twee poules en een daaraan aangepast speelschema de oplossing was om aan het einde van de competitie ruimte te scheppen voor play-offs. De komende dagen wordt gewerkt aan indeling van de poules en de indeling van de competitie.