Hyc vs trappers 171113

1 februari 201522:19

Top twee pakt winst pas laat

Heerenveen en Tilburg wonnen ook hun tweede wedstrijd van het weekeinde. Beide wedstrijden waren spannend tot in de slotfase, maar de koplopers in de competitie trokken de ontmoetingen uiteindelijk naar zich toe.

Heerenveen speelde de tweede uitwedstrijd van het weekeinde en boekte in Geleen de zevende competitie-zege op rij voor 440 toeschouwers. Flyers greep via een goal van Ronald Wurm al vroeg het initiatief en Marcel Kars verdubbelde de Friese voorsprong in de slotfase van de openingsperiode tegen een tegenstander die in de strijd om de laatste plaatsen in de play-offs wel een stuntje kon gebruiken.

Ilan Cumberbirch deed iets terug voor de Limburgers na twee minute spelen in de twede periode, maar via Marco Postma werd iets meer dan een minuut later de marge weer hersteld. Weer een halve minuut later wist Lars van Sloun te scoren, waardoor het spannend bleef in Glanerbrook.

Ook toen Flyers in de derde periode via Mitch Bruijsten op 2-4 kwam, liet het antwoord van Eaters niet lang op zich wachten, deze keer was het Adam Hartley die tot scoren kwam. Een minuut voor tijd prikte Bruijsten zijn tweede van de avond binnen en deze keer lukte het Geleen niet meer om terug te slaan waardoor Flyers dit weekeinde de volle buit binnenhaalde.

Twee weken geleden morste Tilburg nog punten in Herentals en ook deze keer was het met nog minder dan acht minuten te spelen slechts 2-3 in het voordeel van de Brabanders. Een dubbelslag van Ivy van den Heuvel en een goal van Maarten Brekelmans binnen enkele minuten zorgden ervoor dat Trappers de wedstrijd toch nog met 2-6 wist te winnen.

Van den Heuvel had eerder ook al de score geopend, terwijl ook Bjorn Willemse en Steve Mason doelpunten voor hun rekening namen. De treffers van Herentals kwamen van de sticks van Nick Prockow en Tyler Melancon.