Trappers celebrate home 1314

29 juli 201408:23

Door Joep Meijsen

Trappers beperkt aantal imports

Tilburg Trappers blijft zich voorbereiden op een overstap naar Duitsland volgend seizoen. De club beperkt het aantal importspelers voor komend seizoen derhalve tot twee of drie.

Dat zegt voorzitter Ron van Gestel van de regerende landskampioen in Brabants Dagblad. 'In Duitsland mag je maar twee imports opstellen, dus daar moeten we nu al aan wennen. Onze verdediging staat met de komst van Van Oorschot als een huis. Nu is het tijd voor aanvallers', aldus de voorzitter van de club.

Tijdens de Tilburgse Kermis presenteerde Trappers afgelopen weekeinde Jordy van Oorschot als nieuwste aanwinst. Daarnaast werd onder meer duidelijk dat Bob Teunissen er nog een seizoen aan vast plakt bij Trappers en dat nog verschillende andere spelers uit de kern van het kampioensteam van afgelopen jaar actief blijven voor Tilburg. Nick Broadwater keert niet terug bij Tilburg, Josh Prudden wordt voorlopig nog geen contract aangeboden. Ook Jeff Terminesi en Will Colbert worden niet terugverwacht.

Alexei Loginov, die door aanpassing van het licentiereglement weer als import geldt, is vooralsnog de enige buitenlander in het team van Paul Gardner. Volgens teammanager Guus Bakker kan het ook nog wel even duren voordat de selectie helemaal compleet is. 'We moeten geduld hebben. De spelers in de vijver waaruit wij moeten vissen, houden hun opties nog open. Jongens die nu hopen op een club in een sterkere competitie, komen straks wellicht toch nog bij ons terecht', zo laat hij optekenen.

Tilburg heeft voorlopig als goalies Ian Meierdres en Deniz Mollen onder contract. Voor de defensie zijn Bjorn Willemse, Jurryt Smid, Jordy van Ooorschot, Jordy Verkiel, Alexei Loginov en Thijs Voorn gecontracteerd. Aanvallend liggen Ivy van den Heuvel, Mickey Bastings, Peter van Biezen, Jeffrey Melissant, Diederick Hagemeijer, Bob Teunissen, Cas Staps, Nick de Ruijter en Reno de Hondt vast.

Mike Overweg is terug naar Eindhoven en van Julian van Lijden werd al eerder afscheid genomen.