Trappers interview
— © FB Tilburg Trappers

1 november 202317:11

Door Danny Micola von FĂĽrstenrecht

Trappers bij RTL4 editie nl

Het nieuws over de 29-jarige Adam Johnson is iedere ijshockeyfan niet ontgaan. Tijdens de wedstrijd Nottingham Panthers tegen Sheffield Steelers kwam een schaats terecht in de hals van Johnson, met helaas een nare afloop. Hij stond gelijk op om verder te spelen, maar kon niet blijven staan en viel gelijk weer terug op het ijs. Hierna is hij naar het ziekenhuis gebracht en daar overleden aan zijn verwonding.


Hij kwam voorheen uit voor de Pittsburgh Penguins. Hij speelde 13 competitie wedstrijden in de NHL voordat hij naar Europa kwam. Afgelopen augustus ging Johnson voor Nottingham Panthers spelen.

Het nieuws over de nekbescherming gaat de hele ijshockeywereld over. De Engelse ijshockey bond gaat nekbeschermers verplichten per 1 januari 2024. In Nederland is het nog niet verplicht, ook niet tijdens interlands. Bij de jeugd onder de 18 jaar is het wel verplicht om een nekband te dragen, waar vele ijshockeyers op reageren dat ze het gek vinden dat dit alleen bij de jeugd is.

De nekbeschermer is gemaakt van snij bestendig materiaal en heeft een ademend vermogen. Je hebt losse exemplaren maar ook eentje die vast zit aan een ondershirt.

Vandaag heeft Tilburg Trappers zijn ervaring gedeeld over ijshockeybescherming bij EditieNL met verslaggever Michiel Sampon. Deze uitzending is vanavond te zien om 18:15 uur op RTL 4.