19 november 200600:00

Trappers blijft ongeslagen

Tilburg Trappers won ook de vijfde wedstrijd in de bekercompetitie. De Brabanders waren in eigen huis met 5-3 te sterk voor Heerenveen. Trappers staat daardoor al met een stevig been in de halve finales van de bekerstrijd.

Heel makkelijk was de overwinning voor Trappers overigens niet. De ploeg was weliswaar de betere formatie op het ijs, maar keek wel tot twee keer toe tegen een achterstand aan en besliste de wedstrijd pas vijf minuten voor tijd definitief in het eigen voordeel.

Flyers kwam na tien minuten spelen op voorsprong via Marco Postma, die zijn zesde treffer van het seizoen binnenschoot. Met 24 punten in 14 wedstrijden draait de forward uit Leeuwarden weer een goed seizoen, al betekende de Challenge Cup voor veel spelers natuurlijk een behoorlijke statistische impuls.

Lang mocht Heerenveen niet genieten van de voorsprong. Trappers overleefde een powerplay tegen om vervolgens op de delayed penalty de gelijkmaker te scoren. Terwijl scheidsrechter Van Baast zijn arm in de lucht had wist Peter van Biezen het net te vinden.

Een volgende straf tegen liep minder goed af voor Tilburg. Simon de Wit mocht voor twee minuten de strafbank opzoeken, waarna Andrei Levitin zijn gemiddelde van één doelpunt per wedstrijd op peil kon houden met zijn derde treffer in drie wedstrijden. Een minuut later was het echter opnieuw gelijk via Jeff Burgoyne.

Het was de Tilburgse topscorer in bekercompetitie Doug Stienstra die zijn ploeg na zes minuten spelen in de tweede periode voor het eerst op voorsprong bracht, een score die vijf minuten later werd uitgebreid door Dave Bonk. Daarmee was de ontmoeting echter nog altijd niet beslist. Casey Bartzen bracht negen minuten voor tijd nog hoop in de harten van de meegereisde Friese aanhang. Ook deze treffer viel met een man meer op het ijs.

Een straf tegen Corey Sabourin wegens delaying the game werd Heerenveen uiteindelijk definitief fataal. Op aangeven van Doug Stienstra en Simon de Wit scoorde Jeff Paul zijn vierde treffer van het seizoen om de eindstand op 5-3 te bepalen.

Heerenveen moest overigens halverwege de wedstrijd van goalie wisselen nadat Kelly Shields hard op zijn masker werd geraakt. Zijn plaats werd ingenomen door Sjoerd Idzinga, die de laatste twee tegentreffers van Heerenveen moest incasseren. Bij Trappers ontbrak de geblesseerde Casey Vanschagen in de opstelling.

Door de zege heeft Tilburg nu de volle mep van vijftien punten uit vijf wedstrijden. Flyers zal nu echter snel punten moeten gaan halen. Met slechts één zege in vier wedstrijden staat de ploeg van Brian de Bruyn op dit moment onderaan in de bekercompetitie. Het team heeft ten opzichte van concurrenten Amsterdam, Den Haag en Nijmegen wel een wedstrijd achterstand.