14 oktober 200600:00

Door Joep Meijsen

Trappers blijft ongeslagen

Tilburg Trappers boekte in eigen huis een 3-2 zege op Eaters Geleen en blijft daarmee vooralsnog ongeslagen in de Challenge Cup. Amsterdam won met 6-0 van Zoetermeer, terwijl Den Haag met 6-1 won van Heerenveen Flyers, hiervan is een kort verslag toegevoegd.

Tilburg - Geleen 3-2

Tilburg Trappers won ook de derde wedstrijd in de Challenge Cup en bracht tevens Geleen de eerste nederlaag toe. Het was een wat rommelige wedstrijd waarin vooral de weer veelvuldige straffen opvielen. Scheidsrechter Van der Waarden stuurde in totaal twintig spelers naar de strafbank, waardoor grote delen van de wedstrijd in de special situations werd gespeeld.

Beide ploegen waren niet compleet. Bij Trappers ontbraken door schorsingen en blessures Casey Vanschagen, Rody Jacobs en Robbert Maas, terwijl Geleen het zonder Mike Walling en Steve Farrer moest stellen. De ploeg zag wel het debuut van Erik Landman, die direct als captain door het leven gaat.

Het duurde tot in de tweede periode voordat een ploeg tot scoren kwam. Op de powerplay werkte Brian McGarry de puck achter Martin Trommelen. Laatstgenoemde droeg voor het eerst zijn nieuwe materiaal, nadat het in de loop van donderdag arriveerde in Tilburg. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. De pass van Dave Bonk was perfect en Doug Stienstra rondde in stijl af.

Twee powerplays gaven daarna Tilburg het duidelijke voordeel. Vlak voor het einde van de tweede periode scoorde Daryl Bat, terwijl kort na de hervatting Dave Bonk het net wist te vinden. De verder goed keepende Frank Novello ging bij deze treffer niet vrijuit. Tien minuten voor tijd scoorde Lambert Keulen met een schot over de schouder van Trommelen de aansluitingstreffer, maar de gelijkmaker viel niet. De noodgreep van Dave Hyrsky om in de slotfase zijn goalie van het ijs te halen, leverde geen resultaat op.

Coach Larry Suarez was na afloop tevreden over zijn manschappen. ‚ÄėHet was geen makkelijke wedstrijd voor ons. We misten vandaag vier spelers en Geleen is een lastige tegenstander om tegen te spelen. Die ploeg speelt eigenlijk nog zonder een duidelijk systeem en wacht vooral af wat wij doen om vervolgens met uitvallen toe te slaan. Mijn jongens hebben hard gewerkt en ik ben blij met de punten.'

De Amerikaanse coach is al helemaal gewend bij Trappers en goed te spreken over de progressie van zijn selectie. ‚ÄėEr is nog voldoende ruimte voor groei. Dat is er altijd, maar het begint steeds meer te kloppen bij ons. Het is een selectie met veel wilskracht, die voor elkaar door het vuur wil gaan en met een goede sfeer in de kleedkamer. Vooralsnog ben ik tevreden over de manier waarop de ploeg zich ontwikkeld.'

Wedstrijdformulier >>>

Zoetermeer - Amsterdam 0-6

Bohuslav Subr was de grote man aan de kant van Amsterdam in de wedstrijd tegen Zoetermeer. De Tsjech scoorde drie keer en nam ook nog een assist voor zijn rekening bij de hoofdstedelijke formatie. De ploeg trad aan zonder de geblesseerde Paul Vincent, maar met Ron Berteling in de opstelling. Ook oudgediende Edwin Rusticus maakte zijn opwachting in de ploeg van Amsterdam. Hij maakte vorig jaar na lange tijd een comeback in de defensie van Den Haag.

Amsterdam nam al in de eerste periode afstand van Zoetermeer en bouwde deze daarna gestaag uit. Naast Subr kwamen ook Alexander Schaafsma, Eric Hoogvliets en Joey Oosterveld tot scoren. Laatstgenoemde is een in 1989 geboren forward die zijn eerste treffer scoorde voor het eerste team van Amsterdam.

Voor 210 toeschouwers liep Zoetermeer tegen 38 strafminuten op, bood bij vlagen goed weerstand, maar slaagde er niet in de eretreffer te scoren tegen doelman Joe Pelletier. Morgen ontmoeten beide teams elkaar weer, deze keer in Amsterdam.

Wedstrijdformulier >>>

Den Haag - Heerenveen 6-1

Den Haag trad aan op oorlogssterkte. Niet alleen was Marc Visschers aanwezig in de opstelling, dit gold ook voor de bij Geleen weggestuurde Wesley Hendriks. Bij de Hagenezen ook de imports die oorspronkelijk voor Heerenveen waren geselecteerd en die een belangrijke bijdrage leverden aan de winst van Den Haag.

Peter Seton verdedigde het doel namens Den Haag en speelde een sterke wedstrijd. Voor 275 toeschouwers opende James Easter in de vijfde minuut de score, waarna Den Haag de voorsprong vanaf de tweede periode gestaag uitbouwde. Matt Armstrong, John Gurskis, Lou DiMasi, Andri Salomonson en Marc Visschers troffen allen doel namens de Wolves. De tegengoal kwam van de stick van Justin Bekkering. Jan-Jaap Natte had drie assists, terwijl Ray Gallagher goed was voor twee 'helpers'