AL TIL REG 20190919 016

19 september 201923:15

Door Joep Meijsen

Trappers boekt comeback-zege op Regensburg

Tilburg Trappers boekte donderdagavond een mooie oefenzege op het in de Oberliga S√ľd uitkomende Eisb√§ren uit Regensburg. Tilburg werkte een 1-4 achterstand weg om met 6-4 te winnen. Mickey Bastings en Reno de Hondt scoorden allebei twee keer namens Trappers.

Zo'n 1500 toeschouwers waren op de donderdagavond naar Stappegoor gekomen voor de oefenwedstrijd tussen Tilburg en de ploeg uit Regensburg. Voor beide teams nadert het einde van de oefencampagne en het begin van de reguliere competitie. Voor Regensburg was het zelfs al de tiende oefenwedstrijd. Van de eerste negen werden en zeven gewonnen en daar bleef het in Tilburg ook bij.

Trappers scoorde als eerste in het duel. Reno de Hondt opende na iets meer dan zeven minuten spelen de score op een assist van Bartek Bison. Nog voor het eerste rustsignaal van scheidsrechter Sterkens was het echter via goals van Schiller en Gajovsky 1-2 in het voordeel van de ploeg van coach Ivan Pavlov.

Via Guft Sokolov en Schwamberger liep de uitploeg zelfs uit naar een voorsprong van drie goals, waarna coach Subr een time-out nam om zijn troepen opnieuw op te stellen. Diego Hofland luisterde goed naar de uitleg van de in Tsjechi√ę geboren oefenmeester een scoorde vrijwel direct na de hervatting de tweede Tilburgse goal. De ontmoeting werd aan het einde van de tweede periode nog onderbroken door een knokpartijtje op het ijs, waarbij de kemphanen van het ijs werden gestuurd. Voor Tilburg betekende dit een voortijdig einde aan de wedstrijd voor Max Hermens.

Foto's: Arie Leeuwesteijn

AL TIL REG 20190919 017

Dubbelslag voor Bastings

De derde periode was daarna helemaal voor Tilburg. Eerst was het Reno de Hondt die voor de aansluitingstreffer zorgde. Met zijn broer Mitch in de strafbank nam Kevin Bruijsten tien minuten voor tijd de gelijkmaker voor zijn rekening en een dubbelslag van de nieuwe Trappers-captain Mickey Bastings maakte de comeback van Tilburg compleet, eindstand 2-4.

Kevin Bruijsten had een goal en twee assists en Diego Hofland een goal en een assist. Voor Tilburg was het de derde overwinning op rij, na een dubbele zege tegen Duisburg afgelopen weekeinde. Regensburg was de laatste oefenwedstrijd voor de ploeg, die op 27 september aan de reguliere competitie begint met een wedstrijd tegen Essen Moskitos.