Thialf Icehockey Cup Trappers 201920 Ryan Collier

22 januari 202108:06

Door Joep Meijsen

Trappers: Collier stopt, Muller komt

International Ryan Collier heeft noodgedwongen per direct een einde gemaakt aan zijn ijshockeyloopbaan. Tilburg Trappers breidt de selectie uit met voormalig jeugdinternational Noah Muller.

Collier speelde tussen november 2015 en mei 2019 9 interlands met het Nederlands team, waarin hij 1 assist oppikte en tegen 12 strafminuten aanliep. Collier, zoon van oud-speler Geoff Collier die in Den Bosch en Amsterdam speelde, begon in Amsterdam met ijshockey en speelde als jeugdspeler jarenlang in Noord-Amerika, waaronder vier jaar bij Bowdoin College.

De nu 29-jarige verdediger kwam in 2015 16 bij de selectie van Tilburg Trappers dat in Duitsland actief werd. Hij speelde uiteindelijk 282 wedstrijden voor Tilburg Trappers, waarin hij 28 keer scoorde, 81 assists voor zijn rekening nam en tegen 290 strafminuten aanliep. Een slepende hersenschudding zijn reden voor de verdediger om zijn loopbaan per direct te be√ęindigen. Hij speelde zijn laatste wedstrijd eind december tegen Krefeld, waarin hij echter in de eerste periode al uitviel.

Trappers heeft de selectie uitgebreid met verdediger Noah Muller, een 22-jarige verdediger die ook uit de jeugdopleiding van Amsterdam komt, maar al op jonge leeftijd de overstap maakte naar Duitsland. Daar speelde hij in de jeugd van Keulen en D√ľsseldorf.

De afgelopen twee seizoenen was hij actief voor St. Michaels College op Division III-niveau in de Amerikaanse universiteitscompetitie. Daar pakte hij vorig jaar 19 punten in 25 wedstrijden met zeven doelpunten en 24 strafminuten. Muller was jarenlang een vaste waarde in de verschillende jeugdselecties van Oranje.
Noah Muller St Michaels College