Flyers vs Trappers 030115

14 maart 201500:31

Door Joep Meijsen

Trappers deelt dreun uit in game 3

Tilburg deelde onder leiding van een ontketende Brad Snetsinger op vrijdagavond een stevige dreun uit aan Flyers in een goedgevuld Thialf, 1-5. Zondag gaat de serie verder.

Brad Snetsinger werd halverwege het seizoen door Tilburg gehaald als vervanger voor Kris Hogg, die niet bracht wat Trappers van een import verwachtte. De 27-jarige Canadees toonde zich vrijwel meteen een versterking voor Tilburg en liet de lijn met Mickey Bastings en Ivy van den Heuvel veel beter functioneren.

In de eerste twee wedstrijden van de finaleserie was de uit Ajax, Ontario afkomstige forward echter grotendeels onzichtbaar en zijn lijn geen schim van de kracht die in eerdere wedstrijden tentoon werd gespreid. In de derde ontmoeting poetste Snetsinger de kritiek helemaal weg. Met twee goals en een assist in de 1-5 overwinning leverde hij een belangrijke bijdrage aan een overtuigende overwinning.

Die kwam tot stand vanaf het begin van de tweede periode. Daarvoor waren beide teams gelijkwaardig en had Flyers de nodige mogelijkheden om het initiatief te grijpen. De enige twee goals vielen pas in de slotminuten. Eerst was het Levi Houkes die een penaltyshot wist te converteren, maar Jurryt Smid zorgde er met een powerplaygoal voor dat de wedstrijd in evenwicht naar de eerste pauze ging.

Daarna was het echter vooral Trappers dat de klok sloeg. De ploeg van Paul Gardner was dominant op het ijs en zette dat in de twee volgende periodes om in telkens twee treffers. Brad Snetsinger heropende halverwege de wedstrijd het doelpuntenbal en Steve Mason voegde daar anderhalve minuut later nog een tweede treffer aan toe. Snetsinger sloeg op de powerplay tien minuten voor tijd opnieuw zijn slag, terwijl het laatste woord voor Peter van Biezen was, die met een man meer op het ijs voor de 1-5 zorgde.

Tilburg leidt nu met 1-2 in de best-of-seven en heeft nog twee zeges nodig om de landstitel te prolongeren. De serie gaat door komende zondag om 14.00 uur in Stappegoor. Van deze wedstrijd zal zondag een samenvatting te zien zijn bij Studio Sport.