Trappers nieuw logo

23 april 201718:13

Trappers dichtbij prolongatie titel

Tilburg Trappers heeft op knappe wijze een 2-0 voorsprong gewonnen in de finale van de Oberliga. Tilburg won zondagmiddag de tweede wedstrijd tegen Bad Tölz met 2-0 en kan nu dinsdagavond de titel veiligstellen.

Daarmee kent het succes van Tilburg in Duitsland voorlopig geen grenzen. Trappers begon wederom sterk aan de wedstrijd in het uitverkochte Stappegoor. In de zevende minuut kwam Trappers dan ook verdiend op voorsprong. Vlak daarvoor miste Danny Stempher al een enorme kans. Nog geen minuut later lukte het Mickey Bastings wel om te scoren na een prachtige combinatie. Na de goal kwamen de gasten uit Beieren iets beter in het spel, in het tweede gedeelte van de periode zaten de bezoekers echter meerdere malen in de strafbank.

Na een langere pauze wegens problemen met de Zamboni scoorde Trappers in de tweede periode opnieuw in de zevende minuut. Bjorn Willemse reageerde attent door een rebound te benutten na een schot van Bastings. Tölzer Löwen kreeg daarna een unieke kans op de aansluitingstreffer vanwege twee straffen tegen Tilburg. De Duitsers mochten anderhalve minuut met twee man meer aan de slag maar wisten niet te scoren. Na deze powerplay bleef Tilburg weer makkelijk overeind en kreeg de ploeg zelfs een paar kansen op de 3-0.

De derde periode was het toneel voor Ian Meierdres. De Tilburgse goalie verricht een aantal geweldige reddingen en verdiende daarmee dubbel en dwars de shut-out en en de titel ‘Man van de wedstrijd’.

Veel tijd om te rusten krijgen beide ploegen. Dinsdagavond is de derde wedstrijd in Bad Tölz. Als Trappers ook die wedstrijd winnend afsluit, dan is het kampioenschap in de Oberliga opnieuw een prooi voor Tilburg.