16 november 200600:00

Trappers doen goede zaken

Tilburg Trappers versterkte zijn koppositie in de beker door met 3-2 van Den Haag Wolves te winnen. Doug Stienstra scoorde tweemaal en gaf de assist op de winnende goal van Jeff Paul. Geleen won na penalty shots in Nijmegen en Amsterdam won uit tegen Heerenveen met 3-5.

Tilburg - Den Haag 3-2
Tilburg lijkt al hard op weg naar de halve finale van de bekercompetitie. De Brabanders staan eenzaam aan kop met negen punten uit drie wedstrijden. Toch had de ploeg van coach Larry Suarez veel moeite met de Wolves uit Den Haag. De bezoekers kwamen op voorsprong na een uitbraak van Jan-Jaap Natte en Andri Salomonson. Laatsgenoemde wist goalie Nick Boucher te passeren.

Daarna was het de beurt aan Doug Stienstra. De international maakte in de 13e minuut gelijk op aangeven van Peter van Biezen en in het begin van de tweede periode scoorde Stienstra ook de 2-1. Deze voorsprong bleef lang staan tot John Gurskis diep in de tweede periode de gelijkmaker binnenschoot.

De game-winning goal kwam van de stick van Jeff Paul. De sterke verdediger klopte goalie Peter Seton met een hard schot vanaf de blauwe lijn.

Nijmegen - Geleen 1-2 ps
Wllin bespringt Swart na de beslissende redding

De wedstrijd tussen Nijmegen en Geleen zal een grote kanshebber zijn bij de uitverkiezing van de slechste wedstrijd van 2006. In een leeg Triavium won Geleen uiteindelijk na het nemen van penalty shots. In de reguliere speeltijd bleef de stand steken op 1-1. Het lage aantal goals was niet te wijten aan de goalies of aan de sterke verdediging maar aan het ontbreken van enige scherpte bij beide ploegen.

De twee goals werden halverwege de eerste periode gescoord tijdens dezelfde powerplay. Anders Dahlin zette Nijmegen in een shorthanded situatie op voorsprong met een prima afgeronde break-away. Binnen een minuut zette oud-Nijmegenaar Erik Landman zijn ploeg in diezelfde powerplay nog op gelijke hoogte met een prima knal vanaf de blauwe lijn.

Uiteindelijk bleken deze goals de hoogtepunten van de wedstrijd te zijn. Hoewel beide ploegen fout op fout stapelden, wist niemand hiervan te profiteren. Zo gleed Clinton McConnell in de tweede periode onderuit waardoor Mikael Sjöström zomaar oog in oog kwam te staan met Casper Swart. Zelfs deze buitenkans was niet besteed aan de topscoorder van de Emperors.

Aan de andere kant vielen ook een aantal grote kansen. Zo mocht John Holmes vrij aanleggen nadat Nijmegen-goalie Tommi Niemelä uit positie was gespeeld. De linkerhoek van het doel was geheel vrij maar de Canadese verdediger schoot de puck een meter naast het gapende doel. In de derde periode keurde scheidsrechter van Baast een Limburgs doelpunt af omdat Jamie Visser in de crease stond.

Net als de ontmoeting in de Challenge Cup moest ook deze confrontatie tussen beide ploegen beslist worden door penalty shots. Ditmaal was Geleen het sterkste dankzij Akim Ramoul. Ramoul mocht het in totaal driemaal opnemen tegen Niemela. De eerste poging werd nog tegengehouden door de Finse goalie maar de andere twee pogingen van Ramoul verdwenen in het net.

Heerenveen - Amsterdam 3-5
Amstel Tijgers herstelde zich in Friesland van het teleurstellend verlopen weekeinde. Het begon allemaal niet best voor de ploeg uit de hoofdstad dankzij een goal van debutant Andrei Levitin. De Russische center had minder dan twee minuten nodig om zijn debuut op te luisteren met zijn eerste treffer.

Amstel Tijgers kwam na vijf minuten weer langszij door een goal van Anders Bertilsson. Diezelfde Zweedse aanvaller zette zijn ploeg op voorsprong in de 13e minuut. Ook Amsterdam mocht niet lang genieten van een voorsprong. Marco Postma scoorde drie minuten later de 2-2. Bertilsson leek aan het einde van de eerste periode zijn hattrick te halen door voor de derde keer goalie Kelly Shields te passeren. Scheidsrechter Beks keurde het derde doelpunt van de Zweed echter af omdat een ploeggenoot van Bertilsson in de crease zou hebben gestaan.

De tweede periode was nauwelijk begonnen toen Kevin Bruijsten Heerenveen op een 3-2 voorsprong zette. Routinier Leo van den Thillart liet daarna zien dat hij ook aanvallend nog veel kan betekenen voor zijn ploeg. Met een schot vanaf de blauwe lijn bracht hij Amsterdam op 3-3. Het was voor van den Thillart al zijn vierde goal van het seizoen.

Bohuslav Subr was de gevierde man aan Amsterdamse kant in de derde periode. Na goed voorbereidend werk van Matt Korthuis scoorde de Tsjech in de 47e minuut de 3-4. Dertien seconden voor tijd besliste Subr de wedstrijd definitief door de puck in het lege Friese doel te deponeren.