AL HER TIL20190403 100

18 april 201922:29

Trappers dwingt beslissende wedstrijd af

Tilburg Trappers moest in de derde periode een comeback van Herne weerstaan, maar dwong uiteindelijk een beslissende vijfde wedstrijd af tegen Herne, 3-5.

Dit betekent dat er komende zaterdag om 17.00 uur een beslissende wedstrijd gespeeld gaat worden in Stappegoor. De winnaar van die wedstrijd plaatst zich voor de finale tegen Landshut. Tilburg is teruggekomen uit een 0-2 achterstand in de serie en heeft door de zege in Herne het thuisvoordeel weer terug en krijgt de kans dat voor eigen publiek te benutten.

Lange tijd leek het er in Herne op alsof Trappers probleemloos die vijfde wedstrijd in de play-offserie zou bereiken. Tilburg kwam flitsend uit de startblokken en Ryan Collier scoorde tijdens de eerste de beste powerplay van de wedstrijd het openingsdoelpunt. Precies wat Trappers nodig had in deze belangrijke wedstrijd, een vroeg doelpunt. Toen Mitch Bruijsten er enkele minuten later 0-2 van maakte begon het meegereisde Tilburgse publiek zich al op het gemak te voelen en de treffer in de delayed penalty van Nardo Nagtzaam in de slotperiode leek al een soort van 'vor-endscheidung' zoals ze dat bij de Sportschau in Duitsland noemen.

Archieffoto: Arie Leeuwesteijn

Trappers loopt verder uit

Die 0-3 stand bleef lange tijd op het scorebord staan in de met iets meer dan drieduizend toeschouwers goedgevulde Hannibal Arena in Herne, waar de tegenstander probeerde op gang te komen maar Tilburg de wedstrijd onder controle had. In de slotseconde van de tweede periode kreeg Trappers daarbij nog een flinke duw in de rug van de vierde treffer van Trappers, waardoor Tilburg met nog meer vertrouwen naar de wedstrijd kon kijken.

Het blijft echter ijshockey. In het vorige duel in de serie toonde Trappers tot drie keer toe veerkracht door terug te komen uit achterstand en nu was het tijd voor Herne om te laten zien dat de ploeg over vechtlust beschikt. Het team van coach Danny Albrecht kwam als herboren uit de kleedkamer en zette de hal in vuur en vlammen door in negen minuten drie keer te scoren. Dennis Thielsch, Marcus Marsall en Brad Snetsinger scoorden de goals.

Met nog elf minuten te spelen was de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd en Trappers wankelde voor het eerst in de wedstrijd. Herne kreeg kansen op de gelijkmaker, maar trof een sterke Ian Meierdres op zijn pad. Twee powerplays tegen verhoogden de druk nog iets bij Tilburg, maar uiteindelijk was het Kevin Bruijsten die aan alle onzekerheid een einde maakte en de beslissende vijfde wedstrijd definitief maakte.