AL TIL HER 20190403 102

16 april 201922:33

Trappers dwingt op valreep vierde duel af

Tilburg Trappers leeft nog. De ploeg kwam dinsdagavond in eigen huis drie keer op achterstand, maar slaagde er in de slotfase toch in een vierde duel af te dwingen in de serie tegen Herner EV, 5-3.

Duidelijk is al wel wie de tegenstander wordt in de finale. EV Landshut won ook het derde duel van Hannover Scorpions en plaatst zich daarmee als eerste ploeg voor de eindstrijd in de Oberliga. Het werd voor bijna 4600 toeschouwers 5-2 voor de traditierijke club uit Beieren. Die club mag nu afwachten wie de tegenstander wordt. Donderdag staan Tilburg en Herne opnieuw tegenover elkaar, dan weer in Herne. Zaterdag wordt een eventueel beslissend vijfde duel gespeeld.

Archieffoto: Arie Leeuwesteijn

Trappers drie keer op achterstand

Het waren de ervaren spelers van Trappers die uiteindelijk het vierde duel uit het vuur sleepten. Kevin Bruijsten scoorde twee keer, terwijl ook Ivy van den Heuvel en Nardo Nagtzaam succesvol waren. Mitch Bruijsten had een goal en een assist voor Tilburg dat weliswaar in grote delen van de wedstrijd een overwicht had, maar lange tijd wel tegen een achterstand aankeek.

Drie keer kwam Herne in het uitduel, met 2617 toeschouwers op de tribune, op voorsprong. Drie keer kwam Tilburg op gelijke hoogte en met nog minder dan vijf minuten op de klok was het Mitch Bruijsten die Trappers voor het eerst in het duel op voorsprong zette en die treffer vormde uiteindelijk het verschil tussen de twee teams. Nardo Nagtzaam nam met de vijfde Tilburgse goal in de slotminuut van het duel de laatste twijfels weg.

Zinderende spanning

En twijfels waren er in het zinderend spannende duel tussen het deze play-offs nog ongeslagen Herne en het sinds de entree in de Oberliga nog in play-offseries ongeslagen Tilburg. Lange tijd leek het er ook op alsof Herne voor de ultieme stunt zou zorgen en het derde duel op rij zou winnen. Zo ver kwam het echter uiteindelijk toch niet.

Patrick Asselin zette Herner EV na negen minuten op voorsprong tijdens de eerste powerplay van de wedstrijd voor zijn team. Lang kon de uitclub niet genieten van de voorsprong, iets meer dan een minuut later zorgde Kevin Bruijsten voor de gelijkmaker. Met nog een halve minuut te gaan in de openingsperiode nam Nils Liesegang de tweede treffer van Herne voor zijn rekening.

Ivy van den Heuvel

Captain Ivy van den Heuvel zorgde hoogstpersoonlijk na ruim vijf minuten spelen in de tweede periode voor de gelijkmaker, maar een game-misconduct en een straf van vijf minuten tegen Reno de Hondt bezorgde Herne een volgende kans op de powerplay en Nico Kolb zette Trappers opnieuw op voorsprong.

Met die 2-3 stand gingen beide teams de tweede pauze in. Maar vroeg in de slotperiode was het Trappers dat met een man meer op het ijs succesvol was. Kevin Bruijsten bracht met zijn tweede goal van de avond de teams weer in evenwicht.

Shorthanded goal beslist duel

In de slotfase van het duel liep Tilburg tegen verschillende straffen op. Met Giovanni Vogelaar in de strafbank was het Mitch Bruijsten die shorthanded de winnende goal scoorde. Seconden later moest Alexei Loginov de strafbank in en was het zelfs even vijf tegen drie voor Herne, maar Trappers weerstond dat met glans en bracht de zege naar huis.

De jacht op de vierde titel op rij blijft levend.