Trappers hagemeier close 1314

1 december 201300:09

Trappers eenvoudig naar halve finale

Tilburg Trappers heeft zich als eerste ploeg geplaatst voor de halve finale van de bekercompetitie. De ploeg van coach Paul Gardner won de tweede wedstrijd in de best-of-three met 0-6 van Eindhoven Kemphanen.

Het waren de nieuwelingen aan Tilburgse zijde die de ban braken voor Trappers. Na bijna negen minuten opende Jeff Terminesi de score met een powerplaygoal. Nog geen minuut later was het de beurt aan de andere nieuwkomer Julian van Lijden. De 21-jarige aanvaller scoorde zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau in Nederland.

Voor Eindhoven was het een zware week. Kemphanen verloor dinsdag in de competitie van Geleen en zag daarmee de Limburgers langszij komen op de ranglijst. Daarentegen maakte captain Vladislavs Dobrenkijs wel zijn rentree tegen Tilburg. Hopelijk kan Kemphanen onder aanvoering van de Letse aanvaller weer op jacht naar punten.

In de tweede periode bleef Trappers de overhand houden. Eindhoven wist echter de schade te beperken tot één treffer. Mickey Bastings schoot in de eerste minuut van de periode al de 0-3 binnen. Halverwege de periode nam Michael Sterkens de plek van goalie Deniz Mollen over. De Tilburger zag zijn voormalige ploeggenoten nog driemaal scoren in de laatste periode. Aaron Lee, Diederick Hagemeijer en Floris van Lieshout zorgden daarmee voor de 0-6 eindstand.

In de halve finale zal Tilburg uitkomen tegen de winnaar uit de serie tussen Den Haag en Geleen. Den Haag won de eerste wedstrijd. Het vervolg van die serie is zondagavond in Glanerbrook.