17 november 200700:00

Door Joep Meijsen

Trappers eervol onderuit

Tilburg Trappers is het toernooi om de Continental Cup in Grenoble begonnen met een eervolle 4-2 nederlaag tegen het veel sterker geachte Aalborg uit Denemarken. Mike Lalonde en Doug Stienstra namen de Brabantse doelpunten voor hun rekening.

Tilburg Trappers heeft een pittige klus in Grenoble, waar enkele sterke tegenstanders de ploeg van Larry Suarez opwachten. De regerende Nederlandse kampioen weerde zich echter ondanks een ongelukkige start kranig tegen de Deense tegenstander. Internationaal wordt over het algemeen een tandje sneller gespeeld dan in Nederland en een tandje strenger gefloten. Nederlandse ploegen hebben over het algemeen altijd problemen zich daaraan aan te passen.

Simon de Wit hinderde een doorgebroken Deense speler, wat al na zes minuten een penaltyshot opleverde voor de Denen. Jens Nielsen schoot hoog raak achter Paola Colaiacovo. Vijf minuten later werd het nog erger toen de Deense powerplay toesloeg met Bjorn Willemse in de strafbank. Henrik Blomqvist haalde de trekker over namens Aalborg.

Trappers liet zich niet uit het veld slaan. Defensief begon de ploeg beter te spelen en offensief kroop de ploeg uit zijn schulp. Mike Lalonde was de eerste die tot scoren kwam en nog voor de eerste pauze stond Trappers zelfs weer op gelijke hoogte via een scrimmage-goal van Doug Stienstra. Ineens had Tilburg uitzicht op een stunt.

Zo ver kwam het niet. De Denen hielden het de rest van de wedstrijd achterin dicht, hoewel Tilburg nog wel op de paal schoot in de persoon van Mike Lalonde en de Denen maakten gebruik van situaties voor het Tilburgse doel door twee keer tot scoren te komen. De Canadees Brad Rooney en de Rus Alexander Semjonovs kwamen beiden in de tweede periode tot scoren.

De andere wedstrijd in de halve finalepoule eindigde 2-1 in het voordeel van Kazzinc Torpedo. De wedstrijd morgen tussen Tilburg en gastheer Grenoble heeft dan ook meteen het karakter van een finale. Als Tilburg verliest is de kans om door te dringen tot de finalepoule zo goed als verkeken.