6 december 200300:00

Trappers en Dogs winnen

Tilburg Trappers won haar derde wedstrijd in de Coupe der Lage Landen met een 4-2 zege in eigen huis op Geleen. Amsterdam herstelde zich van twee nederlagen op rij met een 3-8 zege op het Belgische Olympia Heist op den Berg.

Meest opvallende in een matige wedstrijd in Stappegoor was het eerste optreden van ex-NHL-speler Jason Lafreniere aan de kant van de Tilburgers. Ondanks zijn rentree begon de wedstrijd weinig florissant voor Trappers. Eerst moest verdediger worden afgevoerd wegens een puck in zijn gezicht, daarna moest de ploeg ook nog een treffer van toestaan, die adequaat reageerde op een rebound.Het duurde tot de slotminuut van de eerste periode voor Trappers op gelijke hoogte kwam. schoot op de powerplay een rebound binnen op heen schot van . Binnen enkele minuten in de tweede periode stelde Tilburg daarna de zege veilig. Eerst tikte Casey Vanschagen de 2-1 binnen, 24 seconden later gevolgd door de 3-1 van . Deze zelfde speler zorgde even later met zijn tiende treffer van het seizoen voor de 4-1. deed nog iets terug namens Geleen, maar op Sinterklaasavond waren de punten voor Tilburg.Amsterdam boekte een verrassend moeizame zege op Olympia Heist op den Berg. De ploeg van Ron Berteling kwam in de eerste periode op een 2-0 achterstand, maar herstelde zich in het restant van de wedstrijd door uit te lopen naar een 3-8 zege.Branislav en Vanco brachten Heist op een onverwachte voorsprong en eventjes leek het erop alsof Heist voor een stunt zou gaan zorgen. Het duurde tot halverwege de wedstrijd voordat Amsterdam op gelijke hoogte kwam. Eerst scoorde op aangeven van , waarna na exact 30 minuten de gelijkmaker binnenschoot. Daarna ging het echter hard. Een minuut later tekent Williamson voor de voorsprong namens de Bulldogs. maakt er 4-2 van en Willamson zorgt er hoogstpersoonlijk voor dat Amsterdam met een veilige 5-2 voorsprong kan gaan rusten. Treffers van Kars, Hartogs en geven de zege van Amsterdam nog iets meer glans, terwijl ex-Tilburger twee seconden voor tijd nog iets terugdoet namens de Belgische formatie.