Trappers vdheuvel celeb 250113

12 oktober 201423:15

Door Joep Meijsen

Trappers en Hyc pakken de leiding

Tilburg en Herentals staan na het eerste speelweekeinde bovenaan in de bekercompetitie. Op zondagavond won Trappers in een pittig duel met 2-7 in Geleen, terwijl Herentals eerder op de dag al dankzij drie goals en een assist van Nick Prockow met 2-4 won in Eindhoven.

Limburg - Tilburg
Trappers boekte zondagavond een ruime overwinning in Geleen. De regerende landskampioen leek vroeg in de slotperiode mogelijk in de problemen te komen, maar scoorde vijf keer op de powerplay om het verschil te maken met de hardwerkende tegenstander.

In de openingsfase van de wedstrijd voerde Trappers de boventoon en was het aan prima keeperswerk van Sami Heinonen te danken dat Tilburg niet vroeg op voorsprong kwam. Eaters op zijn beurt liet tijdens twee powerplays vroeg in de wedstrijd de kans liggen het initiatief in de wedstrijd over te nemen. Toen Eaters eenmaal tegen de eerste straf aanliep, sloeg Trappers snel toe. In vier tegen vier tikte Steve Mason van dichtbij binnen na voorbereidend werk van Jordy Verkiel en Bob Teunissen.

In de powerplay daarna was het opnieuw Steve Mason die toesloeg, deze keer na goed werk van Peter van Biezen. Vroeg in de tweede periode, tijdens opnieuw een powerplay, werd Tom Marx weggestuurd door Lars Engwegen. De van Eindhoven overgekomen forward rondde vlekkeloos af oog in oog met Deniz Mollen, zijn ploeggenoot van de afgelopen jaren die zijn eerste start kreeg in het net bij Tilburg.

Direct na de goal was het Adam Hartley die opzichtig een tegenstander ten val bracht en Peter van Biezen herstelde de marge na een goede pass voorlangs van Kris Hogg. Ruim een minuut later nam coach Wil Zwarthoed onverwachts zijn time-out op, waarna het karakter van de wedstrijd veranderde. Eaters begon fysieker te spelen, de checks werden beter afgemaakt en daarmee werd het spel van Tilburg wat ontregeld.

Het zorgde ervoor dat Geleen beter in de wedstrijd kwam en vroeg in de derde periode leek het zowaar spannend te worden. Diederick Hagemeijer liep tegen een straf op en met een snoeihard schot schoot Pippo Limnell Finocchiaro vanaf de blauwe lijn raak. De wedstrijd kantelde hierna inderdaad, maar niet in het voordeel van Eaters. Jeffrey Mens liep in het aanvalsvak tegen een straf op en seconden later kreeg hij in de strafbank gezelschap van Ilan Cumberbirch. Op professionele wijze profiteerde Tilburg hiervan door via Ivy van den Heuvel en Kris Hogg de wedstrijd te beslissen.

De wedstrijd werd hierna nog wat pittiger, maar richting het einde waren het Bjorn Willemse, de vijfde powerplaygoal voor Tilburg in de wedstrijd, en Ivy van den Heuvel die de eindstand in de wedstrijd op het scorebord bracht.

Eindhoven - Herentals
Het verschil tussen spelen met en zonder imports werd zondagmiddag duidelijk in Eindhoven, waar Herentals zijn tweede overwinning van het weekeinde boekte. De imports van Hyc waren goed voor elf punten in de wedstrijd, waarbij Nick Prockow drie keer scoorde en Tyler Melancon één keer. De imports van Eindhoven moesten voor de tweede wedstrijd op rij toekijken vanaf te tribune omdat hun papieren nog niet op orde zijn. Namens Eindhoven kwamen Nick de Jong en Jeffrey van Iersel tot scoren.