1 april 200500:00

Door Joep Meijsen

Trappers gaat vernieuwen

Tilburg Trappers zoekt financińā¬ęle middelen voor de aanstelling van een nieuwe coach. Theo van Gerwen zou zich dan helemaal kunnen gaan richten op zijn taak als General Manager. Trappers is ook druk bezig met de samenstelling van de selectie, waarbij ook gesprekken worden gevoerd met spelers van andere Nederlandse clubs.

Dat meldt het Brabants Dagblad. 'Er is voor Theo van Gerwen voldoende managementwerk te doen in de organisatie. Hij heeft er ook geen moeite mee om volgend seizoen af te zien van het trainersschap van het eerste team', zegt voorzitter Cees Oerlemans in het regionale dagblad. Daarmee zou Trappers terugkeren naar de situatie van enkele seizoenen geleden toen de Canadees Colin Patterson de coaching deed.

Tilburg Trappers gaat niet alleen proberen om extra budget te krijgen voor de aanstelling van een coach, maar ook voor versterking van de selectie. Amsterdam zou het komende jaar moeten bezuinigen. 'Dan krijgen we een open strijd.' Tilburg hoopt daarbij dat de huidige eredivisie wordt uitgebreid met meer teams. Volgens Brabants Dagblad worden er gesprekken gevoerd met Groningen, Utrecht, Zoetermeer en Eindhoven. IJshockey.com verwacht hier gezien de beperkte mogelijkheden van de organisaties in deze steden en de noodzakelijke versterkingen van de selecties dat dit voor het komende seizoen nog erg lastig wordt.

Volgens Oerlemans heeft de NIJB wel een voorstel van Tilburg voor ontmoediging van het halen van veel imports overgenomen. Trappers had voorgesteld bok de eerste drie imports het gebruikelijke bedrag van vijftienhonderd euro aan transferkosten in rekening te brengen en dit bedrag voor iedere volgende import te verhogen naar vijftienduizend euro. Deze verhoging was voor een aantal clubs onacceptabel, waardoor de extra bonus nu op duizend euro wordt gezet.

Transfers zijn niet alleen noodzakelijk voor buitenlandse spelers, maar ook voor de meeste Nederlands-Canadese spelers.