Trappers stappegoor fisheye binnen 112

9 januari 201514:45

Door Joep Meijsen

Trappers haalt Brad Snetsinger

Tilburg heeft nipt op tijd voor de bekerfinale een vervanger in huis gehaald voor de vertrokken Kris Hogg. Het gaat om de 27-jarige Canadees Brad Snetsinger, die tot nu toe dit seizoen voor Kaufbeuren op het tweede niveau in Duitsland speelde.

t heeft Trappers bekendgemaakt. Het is zijn vierde seizoen in Europa. Eerder speelde hij op het hoogste niveau in Itali√ę voor Fassa, terwijl hij ook twee seizoenen voor Kassel Huskies in de Duitse Oberliga speelde. Met negen goals en 19 assists in 35 wedstrijden is hij de nummer drie op de topscorerslijst bij Kaufbeuren, dat op de laatste plaats staat in de DEL2.

Trappers verwacht dat Snetsinger morgen arriveert in Tilburg en al speelgerechtigd is voor de bekerfinale van komende zondag. Snetsinger speelde enkele jaren op het hoogste jeugdniveau in Ontario en maakte in 2008-09 de overstap naar de profs. Hij speelde onder meer 76 wedstrijden in de American Hockey League en 115 ontmoetingen in de ECHL.

Vanmorgen maakte Kaufbeuren bekend afscheid te nemen van Snetsinger, nadat eerder al Matt Waddell was weggestuurd. 'Wij hadden bij het aantrekken van Matt Waddell en Brad Snetsinger vanzelfsprekend veel meer verwacht en waren met hun prestatieniveau en bereidwilligheid alles behalve tevreden', zo liet Andreas Settele van de club weten. De club gaat op zoek naar versterkingen.

Voor Trappers betekende dit een buitenkansje. 'Dankzij ons uitgebreide netwerk kwamen we Brad deze week op het spoor. Met hulp van alle partijen (oa. IIHF, NIJB en de Duitse ijshockeybond) hebben we snel kunnen handelen', zo meldt de club op de eigen website.