Trappers stappegoor fisheye binnen 112

14 augustus 201308:27

Door Joep Meijsen

Trappers haalt importgoalie

Tilburg Trappers heeft de 23-jarige Amerikaanse doelman Nick Broadwater aangetrokken. De goalie speelde de afgelopen vier jaar voor Hobart College op Division III-niveau in het Amerikaanse college-ijshockey.

Trappers doorbreekt daarmee de ontwikkeling van de afgelopen jaren waarbij Tilburg met een volledig Nederlands goalie-duo werkte, met Ian Meierdres als eerste man en Michael Sterkens als zijn back-up. Tilburg had in de persoon van Billy Blase in 2010-11 voor het laatst een buitenlandse doelman onder contract.

De nieuwe doelman is op 21 augustus 1989 geboren in Portland in Maine in de Verenigde Staten, waar hij ook het grootste deel van zijn jeugdijshockey speelde. Via de Boston jr. Bruins, een jeugdteam uit dezelfde stad als de NHL-ploeg, kwam hij op de universiteit terecht.

In Brabants Dagblad geeft René de Hondt een nadere toelichting: 'Vorig seizoen waren we niet altijd tevreden over Meiredres, maar hij was vrij zeker van zijn plek omdat de groei van Michael Sterkens stagneerde. Nu heeft hij er een geduchte concurrent bij. Daar moeten de twee goalies beiden van groeien.'

Op NCAA Division III-niveau zette Broadwater de afgelopen jaren goede statistieken neer, waarbij hij vorig jaar werd gekozen in het All-American First team van zijn divisie in het oosten. Met de komst van Broadwater bezet Tilburg de vierde importplek in de selectie. Eerder al werden verdedigers Will Colbert en Jonathan Zion gecontracteerd, terwijl Josh Prudden zijn contract verlengde. Daarmee heeft Trappers nog ruimte voor Ă©Ă©n buitenlandse speler.