Nl bruijsten mitch okt vs it

10 juni 201521:19

Door Joep Meijsen

Trappers haalt Subr en Bruijsten

Tilburg Trappers heeft woensdagavond de namen van de nieuwe hoofdcoach en een nieuwe aanvaller bekendgemaakt. Het gaat om NIJA-hoofdcoach Bohuslav Subr en international Mitch Bruijsten.

Dat bleek woensdagavond tijdens een bijeenkomst voor supporters van Trappers in Stappegoor. De 35-jarige Subr is al een aantal jaar in Nederland actief. Eerst als speler bij Amsterdam, Den Haag en Eindhoven, vervolgens in Eindhoven als coach bij de Nederlandse IJshockey Academie en als coach en assistent-coach bij verschillende junioren-selecties van Oranje. Tijdens het afgelopen WK werkte hij bovendien als videocoach voor het grote Oranje.

De geboren Tsjech speelde eerder op het hoogste jeugdniveau in Canada en als prof in de ECHL, Frankrijk, Zweden, Noorwegen en Servië. Hij volgt Paul Gardner op, die in zijn twee jaar bij Trappers twee keer de dubbel won. Gardner zag zelf af van een terugkeer voor een derde seizoen in Tilburg. Het is derhalve Subr die Tilburg in de Oberliga gaat coachen.

Hij krijgt daarbij de beschikking over de 26-jarige aanvaller Mitch Bruijsten, die vorig jaar in Heerenveen speelde. De geboren Nijmegenaar kreeg een groot deel van zijn opleiding in Duitsland en de Verenigde Staten, waar hij met een studiebeurs ook op het hoogste collegeniveau speelde. In 2012 keerde hij terug naar Nederland om te herstellen van een rugblessure. In geleen had hij dat seizoen 59 punten in 37 wedstrijden.

Twee jaar geleden speelde hij een vol seizoen in de Amerikaanse minor leagues. Ook vorig jaar probeerde hij daar aan de slag te komen, maar kwam uiteindelijk uit in Heerenveen, waarmee hij de finales om de beker en het landskampioenschap haalde. Met 41 goals en 49 assists in 39 wedstrijden was hij de nummer twee op de nationale topscorerlijst, achter teamgenoot Josh Prudden. Bruijsten speelde wel acht wedstrijden minder.

Daarmee haalt Trappers een international en ervaren forward van nationale bodem binnen.