Tilburg Trappers - BlackDragons Erfurt 2020/21: Actie voor het doel van Ian Meierdres
Tilburg Trappers - BlackDragons Erfurt 2020/21: Actie voor het doel van Ian Meierdres — © Arie Leeuwesteijn

7 april 202107:18

Door Joep Meijsen

Trappers hervat richting play-offs trainingen

Tilburg Trappers heeft gisteren voor het eerst in twee weken weer een ijstraining afgewerkt. De afgelopen weken lag alles bij de club stil vanwege coronabesmettingen.

Het ijshockeyseizoen van Tilburg Trappers, de enige actieve Nederlandse ijshockeyclub dit seizoen, werd de afgelopen periode twee keer onderbroken door corona. De ploeg kwam hierdoor de afgelopen weken niet meer in actie tijdens de reguliere competitie van de Oberliga Nord en mocht ook geen trainingen meer afwerken.

Zonder verdere complicaties begint Trappers komende vrijdag in eigen huis aan de play-offs. De tegenstander wordt later deze week bekend als de voorrondes van de play-offs gespeeld zijn. De pre-play-offs gaan tussen TecAct Black Dragons Erfurt en Hammer Eisbären en Rostock Piranhas en Herforder EV. De twee winnaars van die serie gaan door naar de kwartfinales en spelen tegen Hannover Scorpions en Tilburg Trappers. Daarbij krijgt Hannover de op de ranglijst laagstgeplaatste ploeg als tegenstander en Tilburg de andere qualifier.

De Oberliga Nord werd de afgelopen weken hard getroffen door corona. Trappers lijkt net op tijd fit, net als Hamburg Crocodiles dat na een quarantaine van twee weken de trainingen op Paasmaandag al hervatte. Saale Bulls Halle, Diez-Limburg en Krefeld moesten echter noodgedwongen het seizoen beëindigen, waardoor de nummer laatst in de Oberliga Nord, Hammer Eisbären, zich toch nog plaatste voor de play-offs.