Danny Stempher scoort namens Tilburg tegen Halle tijdens het seizoen 2019-20
Danny Stempher scoort namens Tilburg tegen Halle tijdens het seizoen 2019-20 — © Arie Leeuwesteijn

18 maart 202106:59

Door Joep Meijsen

Trappers houdt na doelpuntenfestijn streak overeind

Tilburg Trappers hervatte het seizoen na quarantaine met een doelpuntenfestijn in Hamburg. Uiteindelijk werd het duel in overtime beslist door Danny Stempher: 7-8. Het was de negende zege op rij voor Trappers.

Stempher had een goal en drie assists in het duel, waarin Trappers verschillende keren uit achterstand terugkwam, vervolgens in de slotperiode uitliep naar een 5-7 voorsprong, maar twee goals en 23 seconden van Crocodiles in de voorlaatste minuut trok de stand weer gelijk, waardoor overtime nodig was.

Zeven verschillende spelers van Tilburg wisten het net te vinden achter de Hamburgse doelman Luis Wittorf. Alleen Max Hermens scoorde twee keer. Verder kwamen Kevin Bruijsten, Jordy Verkiel, Jonne de Bonth, Diego Hofland en uiteindelijk dus Danny Stempher tot scoren. Raymond van der Schuit had drie assists in de wedstrijd.

Voor Hermens waren het zijn veertiende en vijftiende doelpunt van het seizoen. Danny Stempher, die een deel van het seizoen miste, is inmiddels opgerukt naar de vierde plek op de topscorerslijst van Trappers met 41 punten in 22 ontmoetingen. Het was de eerste van drie wedstrijden in vijf dagen voor Tilburg.

Vrijdag wacht Tilburg in Stappegoor de kraker tegen koploper Hannover Scorpions, bij wie de wind de afgelopen weken wat uit de zeilen verdwenen lijkt te zijn. Gisteravond werd met 2-0 verloren bij Icefighters Leipzig, waardoor Trappers op de ranglijst weer een stukje dichterbij kwam.