Trappers vs flyers 311014

31 oktober 201423:44

Trappers in overtime langs Flyers

Mitch Bruijsten had twee goals en een assist in zijn eerste wedstrijd voor Heerenveen. Uiteindelijk slaagde Tilburg er echter toch in om in overtime de ongeslagen status in de bekercompetitie te handhaven, 5-4.

De wedstrijd in een met 1750 toeschouwers goed bezet Stappegoor begon wat later door vertraging voor Heerenveen onderweg naar het zuiden. Bij Flyers ontbraken nog altijd Brent Janssen en Tony Demelinne, maar Mitch Bruijsten is wel speelgerechtigd en krijgt een plek in een lijn met Josh Prudden en Marcel Kars.

Bij Trappers keert Bjorn Willemse terug in de opstelling en is dus alleen Reno de Hondt nog afwezig. De gastheer begint snel aan de wedstrijd en grijpt via een dubbelslag van Diederick Hagemeijer in de eerste periode duidelijk het initiatief. Het duurt tot halverwege de wedstrijd voordat Flyers daadwerkelijk een vuist kan maken. Op de powerplay is het Ronald Wurm die voor de aansluitingstreffer zorgt, terwijl Mitch Bruijsten met zijn eerste goal in dienst van Flyers voor de gelijkmaker zorgt.

Lang kan Flyers niet genieten van de gelijkmaker. Nog geen twee minuten later staat Trappers alweer op voorsprong via een treffer van Jeffrey Melissant. Een korte bokspartij tussen Ivy van den Heuvel en Andrew Krelove zorgt in het restant van de periode nog voor wat vermaak voor het publiek, dat sowieso een plezierige wedstrijd krijgt voorgeschoteld.

Veertien minuten voor tijd wordt het opnieuw spannend als ex-Trapper Josh Prudden profiteert van een reeks straffen, waardoor Flyers met twee man meer op het ijs komt te staan. Marcel Kars en Mitch Bruijsten krijgen de assists op hun naam. Als met iets meer dan drie minuten te spelen Bruijsten nogmaals toeslaat, hangt de eerste nederlaag van Trappers in de lucht.

Over die goal zal overigens nog wel nagepraat worden. Flyers vierde de goal al, maar deze werd in eerste instantie niet goedgekeurd. Pas na een minuut verdere speeltijd krijgt scheidsrechter De Brabander de kans om de videobeelden te bekijken en wijst alsnog een doelpunt toe.

Daarmee is het hoogtepunt van het drama in vier delen op het ijs van Stappegoor nog niet bereikt. Met Ian Meierdres terug op de bank zorgt eerst Steve Mason voor de gelijkmaker en in overtime is het Kris Hogg die zijn ploeg alsnog de overwinning bezorgt.

Heerenveen rijdt vannacht nog terug naar Friesland om morgen opnieuw richting Brabant de gaan. Tegen Eindhoven moet de ploeg van Chris Eimers winnen om kans te houden op thuisvoordeel in de halve finales van de beker. Trappers kan Flyers daarbij een handje helpen door zondag te winnen in Herentals.