Tilburg Trappers viert een doelpunt tegen Leipzig op 17 januari 2021
Tilburg Trappers viert een doelpunt tegen Leipzig op 17 januari 2021 — © Arie Leeuwesteijn

17 januari 202120:10

Door Joep Meijsen

Trappers in overtime langs Leipzig

Tilburg Trappers had zondagmiddag overtime nodig om Leipzig te verslaan. De Nederlandse deelnemer aan de Oberliga Nord verspeeldeeen 3-0 voorsprong, maar haalde via Giovanni Vogelaar alsnog de winst binnen.

Daarmee werd het dus een weekeinde met vijf punten voor de ploeg van Bo Subr. Het was voor Trappers de derde overwinning in de laatste vijf ontmoetingen en de tweede overwinning in overtime dit seizoen. Voor Vogelaar was de winnende goal zijn negende treffer van het seizoen. Alleen Diego Hofland en Ties van Soest scoorden vaker tot nu toe dit seizoen.

In de eerste periode liep Tilburg uit naar een 3-0 voorsprong via treffers van Hofland, Danny Stempher en Raymond van der Schuit en leek er geen vuiltje aan de lucht voor de meervoudige Oberliga-kampioen. De voorsprong was ook verdiend na een eerste periode waarin Tilburg het doel van de tegenstander veelvuldig onder vuur nam.

Die druk kon Trappers echter in het restant van het duel niet volhouden. Verdediger Leon Lilik maakt er in de tweede periode 3-1 van en in de slotperiode kwam IceFighters via goals van Michael Velecky op de powerplay en Marvin Miethke weer op gelijke hoogte, waardoor de overtime noodzakelijk werd.