Div erediv oberliga 1415

11 februari 201709:31

Trappers is koploper Herne de baas

Tilburg boekte vrijdagavond een knappe uitzege bij de koploper in de Oberliga Nord, Herne. Reno de Hondt had twee goals in de 3-4 overwinning voor de Brabanders.

Herne is al het hele seizoen de dominante ploeg in de Oberliga Nord met een stevige voorsprong op de concurrentie. Toch zal de ploeg van coach Francesco Petrozza met enige zorgen vooruitkijken naar de ontknoping van het seizoen. Voor de tweede keer op rij werd zijn team verslagen door de regerende kampioen in de Oberliga, het Nederlandse Tilburg. Over het hele seizoen bekeken was Tilburg in drie van de vier onderlinge ontmoetingen de sterkste ploeg.

Trappers kwam vrijdagavond voor bijna 1500 toeschouwers al vroeg op voorsprong via een treffer van Justin Larson. Enkele minuten later was het echter alweer gelijk via Christian Nieberle. Vlak voor het einde van de periode was het Reno de Hondt die Tilburg voor de tweede keer op voorsprong zette, maar deze keer was het de voormalige Belg Sam Verelst die kort na de hervatting voor de gelijkmaker zorgde.

Captain Diederick Hagemeijer profiteerde van een straf tegen Thomas Dreischer om na dertien minuten spelen in de tweede periode zijn club voor de derde keer in het duel op voorsprong te brengen. Deze keer slaagde Tilburg er niet alleen in het voordeel naar de pauze te brengen, maar na vijf minuten spelen in de slotperiode was het Reno de Hondt die opnieuw doeltrof en daarmee een veiligere marge wist te bewerktstelligen.

Een straf tegen Bjorn Willemse in de slotfase bood Herne nog een kans om terug te komen in de wedtrijd. Aaron McLeod zorgde ook voor de aansluitingstreffer, maar verder kwam de koploper niet. Door de zege heeft Tilburg het gat met Herne verkleind tot tien punten. Essen staat nog puntgelijk met Tilburg na een solide 4-1 overwinning op Duisburg. Laatstgenoemde ploeg moest het na een kwartier spelen al zonder Raphael Joly doen, die van het ijs werd gestuurd. In de onderste helft van de Oberliga had Julian van Lijden een assist in de 4-6 nederlaag van Preussen Berlin in eigen huis tegen Erfurt.