17 oktober 200400:00

Door Joep Meijsen

Trappers kloppen Emperors

Tilburg Trappers herstelde zich in eigen huis van de 9-1 dreun van Amsterdam van vrijdag met een 4-2 zege op Nijmegen Emperors. Dave Livingston tekende tijdens de ontmoeting voor zijn eerste punt voor Tilburg in negen jaar.

De ontmoeting tussen de oude rivalen Nijmegen en Tilburg werd geen seconde een ńā¬©chte wedstrijd. Scheidsrechter Bakker zette na 26 seconden de trend voor de ontmoeting door Ryan Love van Nijmegen naar de strafbank te sturen wegens hooking. Een groot deel van de verder weinig harde ontmoeting voltrok zich met minimaal ńā¬©ńā¬©n van de twee ploegen met een man in de penaltybox. Drie van de zes goals werden gescoord op de powerplay.

Voor Tilburg was het in ieder geval een feest om Dave Livingston weer in actie te zien. De inmiddels 41-jarige aanvaller speelde zijn laatste wedstrijd in de Nederlandse competitie in het seizoen 1994/95. In 35 wedstrijden kwam hij toen tot 52 goals en 52 assists. Daarna zette hij zijn loopbaan voor in het buitenland om zijn Europese carri√®re te beńā¬ęindigen in het seizoen 199/2000 bij de Manchester Storm. Sindsdien speelt hij recreatief in de omgeving van Boston en voor het Nederlands team.

Zijn comeback, hij was toch in Nederland omdat hij aan de voorbereiding op het Olympisch kwalificatietoernooi gaat deelnemen, was zeer succesvol. De ervaren forward verloor nauwelijks een face-off, was bij een groot deel van de gevaarlijke aanvallen van Tilburg betrokken en tekende ook nog voor een assist.

Daarmee is ook meteen het hoogtepunt van de ontmoeting genoemd. Tilburg trilde nog na van de forse nederlaag van de vrijdag, terwijl het jeugdige Nijmegen veel moeite had om zich aan te passen aan het grote aantal special situations in de wedstrijd. Het volgens de sheet met 1550 toeschouwers gevulde stadion kon al snel juichen. De eerste de beste powerplay leverde een treffer van dichtbij op van Jeff Trembecky.

Nijmegen kwam na iets meer dan zes minuten weer op gelijke hoogte. Stanislav Nazarov zat al op de strafbank, kreeg gezelschap van Casey Vanschagen en John Versteeg schoot raak met een droog schot. Peter van Biezen bracht Tilburg op de counter weer op voorsprong. Zijn schot werd van richting veranderd door een schaats en liet doelman Casper Swart kansloos. Vlak voor het einde van de periode werd hij al 3-1 door een powerplay-goal van Rody Jacobs.

De tweede periode breidde Stanislav Nazarov de voorsprong van Tilburg uit, Huub Verdonschot deed in de slotperiode nog wat terug namens Nijmegen, maar aan het einde van de wedstrijd bleven de punten in Tilburg. Door de overwinning eindigt Tilburg de eerste ronde van de bekercompetitie met tien punten. Nijmegen beschikt over negen punten.