Het Beneliga-team van Tilburg Trappers
Het Beneliga-team van Tilburg Trappers — © Robert Bos

6 juni 202014:46

Door Joep Meijsen

Trappers komend seizoen niet in Beneliga

Tilburg Trappers schrijft voor komend seizoen geen team in voor deelname aan de Beneliga. Het team gaat in ieder geval voor één seizoen in de Eerste Divisie spelen.

Dat heeft de club officieel medegedeeld aan de organisatie achter de grensoverschrijdende competitie en IJshockey Nederland. De club hoopt dat het verblijf in de Eerste Divisie slechts van korte duur zal zijn.

Trappers is de tweede deelnemer aan de Beneliga van vorig seizoen die komend jaar niet terugkeert. Eerder maakte ook Antwerpen al bekend zich voor komend seizoen niet in te schrijven. Ook daar is de verwachting dat de club op termijn weer aansluit op het hoogste Nederlands/Belgische niveau.

Trappers speelde vorig jaar 20 wedstrijden in de Beneliga en eindigde met 1 punt op de laatste plaats in de competitie met een doelsaldo van 48 doelpunten voor en 217 tegen. Een jaar eerder werden er zeven punten gehaald door de Brabantse deelnemer, die het team in de Beneliga gebruikte als kweekvijver voor de ploeg die uitkomt in de Oberliga Nord.

Toen de Beneliga enkele jaren geleden van start ging telde de competitie nog zestien deelnemers, die waren ingedeeld in twee poules van acht. Sindsdien zijn Amsterdam, Antwerpen, Den Bosch, Groningen, Turnhout, Dordrecht, Tilburg, Eindhoven en Heist afgehaakt. In dat eerste jaar eindigde Trappers met 37 punten in 22 wedstrijden nog op de tweede plaats van Poule B van de Beneliga, boven clubs als Leuven, Luik en Nijmegen.

Zoals het er nu uit ziet bestaat de Beneliga komend seizoen uit negen teams, vijf uit Nederland en vier uit Belgi√ę.