8 januari 200600:00

Trappers komt op stoom

Tilburg Trappers sloot zondagavond een succesvol weekend af door eenvoudig met 7-1 te winnen van Den Haag. Doug Stienstra was goed voor twee goals en de andere uitblinkers aan Tilburgse kant waren John Versteeg en Niklas Oskarsson. In de tweede wedstrijd wist Geleen knap thuis met 3-2 te winnen van Amsterdam. Jamie Visser scoorde de winnende goal.

Tilburg Ă‚ Den Haag

Het was een plichtmatige overwinning voor Tilburg in de thuiswedstrijd tegen Den Haag. De gasten waren kansloos en Tilburg hoefde niet eens voluit te gaan. Na vier minuten werd de score geopend door John Versteeg. Vlak voor de neus van Brock McGillis verlengde Versteeg een schot van Jeff Trembecky. Nauwelijks een minuut later lag de puck alweer achter McGillis. De Haagse doelman moest een rebound laten op een inzet van Peter van Biezen, het was Doug Stienstra attent reageerde.

Trappers nam hierna flink wat gas terug en zodoende duurde het tot ver in de tweede periode alvorens Tilburg de score verder opschroefde. Een schot van Niklas Oskarson vanaf de blauwe lijn zorgde voor de 3-0. De vierde treffer van Tilburg was een wonderschoon doelpunt. Een razendsnelle uitbraak leidde tot een Ă©Ă©n-tweetje tussen Dave Ianazzo en Doug Stienstra. Laatstgenoemde mocht de aanval afronden en daarmee de wedstrijd definitief op slot gooien.

In de laatste periode scoorden achtereenvolgens Stanislav Nazarov tijdens een powerplay, Joel Salonen met een intikkertje en Peter van Biezen na een mooie pass van John Versteeg. Alleen Tristan Senior kon nog wat terugdoen voor de bezoekers uit de Hofstad. Deze treffer mocht coach Rob Serviss niet meemaken. Scheidsrechter Sven Bergman stuurde Serviss tien minuten voor tijd naar de kleedkamer wegens aanmerkingen op de leiding.

Al met al een geslaagd weekend voor de Trappers. Met twee overwinningen in drie dagen is de ploeg van Theo van Gerwen weer volop in de race voor een plaats in de play-offs. De kansen voor Den Haag lijken zeer klein. De Wolves zullen weinig punten meer halen als er zo matig gespeeld blijft worden. De uitblinker aan Haagse kant was te vinden op de tribune. Getooid in een wolvenpak en Haags shirt wist de meegereisde mascotte het thuis- en uitpubliek meer te vermaken dan zijn eigen ploeg.

Geleen Ă‚ Amsterdam

De Amstel Tijgers zijn weer terug op aarde. Na een succesvolle periode met voornamelijk overwinningen moesten zij hun meerdere erkennen in de Eaters uit Geleen.

In een spannende en gelijkopgaande wedstrijd ontbraken aan Limburgse kant Ronnie Grimard en Marc Visschers terwijl de ploeg van Ron Berteling het moest doen zonder aanvaller Lamonte Polet.

De score werd vrij snel geopend door verdediger Gary Zinck van Geleen. Pas laat in de eerste periode kwam Amsterdam op gelijke hoogte. Tommie Hartogs stelde zijn ploeggenoot Simon de Wit in staat de gelijkmaker binnen te tikken. De Tijgers kwamen in de tweede periode zelfs op voorsprong, nadat Bohuslav Subr wist te scoren vlak nadat zijn ploeg twee minuten een man meer op het ijs had.

Vijf minuten later stonden beide teams weer gelijk dankzij een powerplaygoal van Jamie Schaafsma. De derde periode moest de beslissing brengen. Die beslissing werd geforceerd door Jamie Visser. Op aangeven van Ryan Held scoorde Visser de 3-2 en zorgde hiermee dat de drie punten in Glanerbrook bleven.