27 januari 200500:00

Trappers laat langs Wolves

Tilburg Trappers blijft in de race voor de derde plaats. Woensdag werd in eigen huis Den Haag ternauwernood met 5-4 verslagen. Den Haag hield lang uitzicht op een sensatie. Stanislav Nazarov en tekenden ieder voor twee Tilburgse goals.

Voor aanvang van de wedstrijd vielen twee Trappers al in de prijzen. Bondsvoorzitter Jan de Greef overhandigde Martin Trommelen de Gobel-De Bruyn Trofee als beste goalie van het afgelopen seizoen. Tevens werd Stanislav Nazarov gekozen als beste verdediger en ontving daarvoor de Wil van Dommelen-Trofee. Beide ploegen misten overigens hun captains, zowel Rody Jacobs als Kristoff van den Broeck stonden geblesseerd aan de kant.

Tilburg begon sterk aan de wedstrijd. Na anderhalve minuut kon Josh Oort zomaar het vak van de Wolves binnen schaatsen. Zijn assist werd door in het net gefrommeld. Het leek daarna een walk-over te worden voor Tilburg. Echter naarmate de periode verstreek zakte het niveau van Tilburg naar een dieptepunt. In de achtste minuut profiteerde Den Haag. Met Peter Seton op de bank, wegens een uitgestelde straf voor Tilburg, en dus met zes man zette Alan van Bentem de gelijkmaker op het bord. De assist kwam op naam van Jan Jaap Natte.

De Wolves duwden door en drie minuten later was het weer raak. Francis Collin gaf zijn ploeg de leiding op aangeven van Tristan Senior en Frederik Edlund. Scheidsrechter Robbe stuurde na zestien minuten Peter van Biezen en Dennis ten Bokkel naar de strafbank. Jesse Heerema maakte gretig gebruik van de situatie en bracht de score op 1-3. Vlak voor het einde van de eerste periode zorgde Stanislav Nazarov voor de aansluiting: 2-3.

De tweede periode was slecht en de onrust bij het thuispubliek nam toe. Deze onrust werd nog groter toen Francis Collin aan het begin van de derde periode op assist van Tristan Senior de 2-4 scoorde. Tilburg herstelde zich snel en Ă©Ă©n minuut later scoorde Jeff Trembecky. Zijn eerste inzet werd nog gekeerd, maar in tweede instantie wist hij Peter Seton toch te passeren. Josh Oort leek even later de gelijkmaker op zijn stick te hebben, maar de puck kwam vanaf de paal terug.

Verder werd de derde periode gekenmerkt door een vechtpartij tussen Jimmy Raats en Dennis ten Bokkel. Ook Casey Vanschagen had het regelmatig aan de stok met zijn tegenstanders en in het bijzonder met Radovan Sakalas.

De Wolves bleven overeind tot de 51e minuut. Met zijn tweede goal van de avond bracht beide ploegen op gelijke hoogte. De volgende aanval van Tilburg eindigde wederom in een goal. Een schot van Trembecky werd nog afgewend maar de puck kwam voor de stick van Stanislav Nazarov. Nazarov aarzelde geen moment en schoot de puck vernietigend hard in het net.

Maar de toeschouwers in Stappegoor waren er nog niet gerust op. Terecht overigens, want in de laatste minuut mocht Jozef Rekem vrij aanleggen net voorbij de blauwe lijn. Maar het schot raakte de paal en kort daarna kon Tilburg de drie punten definitief in de zak steken.

Beide ploegen spelen vrijdag hun volgende wedstrijd. Tilburg ontvangt Turnhout en Den Haag speelt thuis tegen Geleen.