Trappers vs duisburg 091016

5 juli 201707:37

Door Joep Meijsen

Trappers legt eerste nieuwe import vast

Tilburg Trappers heeft voor het Oberliga-team een eerste buitenlandse speler vastgelegd. Het gaat om de 24-jarige Canadees Brock Montgomery, die de afgelopen jaren in de ECHL speelde.

De uit Moose Jaw in Saskatchewan afkomstige aanvaller speelde vorig seizoen inclusief play-offs veertig wedstrijden in de ECHL voor de Olar Solar Bears en Adirondack Thunder. Daarin was hij goed voor tien doelpunten en veertien assists. Een jaar eerder kwam hij uit voor Fort Wayne Komets, waar hij een teamgenoot was van Jamie Schaafsma. In veertig wedstrijden had hij daar vijf goals en acht assists.

Montgomery speelde zijn jeugdijshockey voor Kootenay Ice op het hoogste niveau in het westen van Canada. Met dit team werd hij in 2010/11 kampioen in de Western Hockey League. Kootenay Ice is eigendom van onder meer de broers Niedermayer uit de NHL.

‚ÄėWe halen met Brock een speler met ‚Äėsize‚Äô in huis‚Äô, vertelt Trappers-bestuurslid Bob Teunissen op de Tilburg-site over de nieuwe aanwinst. ‚ÄėMet zijn postuur past hij in ons profiel voor een sterke rechtshandige winger. Hij is sterk in de forecheck en ook tijdens powerplay is hij een meerwaarde.‚Äô