IMG 4305

10 april 201822:43

Trappers met forse zege naar finale

Tilburg Trappers heeft voor het derde jaar op rij de finale van de Oberliga bereikt. In het beslissende duel tegen Hannover wonnen de Brabanders met liefst 6-0. Mitch Bruijsten had twee goals en twee assists, terwijl Brock Montgomery een goal en twee assists voor zijn rekening nam.

Tilburg kan zich gaan opmaken voor de finale. Voor het derde jaar doet de Nederlandse recordkampioen mee in Duitsland en voor de derde keer is de finale bereikt. De laatste horde bij het verdedigen van de titel van de afgelopen twee jaar is Deggendorf. De finale begint later deze week in best-of-five. De sterren stonden gunstig voor het duel. Hannover had nog geen wedstrijd gewonnen in Tilburg. De belangrijkste uitdaging op dinsdagavond was het overwinnen van doelman Björn Linda, die afgelopen weekeinde nog 47 saves maakte en een shutout op zijn naam bracht namens Scorpions.

De uitslag van 6-0 leest overtuigend en was dat op het ijs bekeken over de zestig minuten ook. Toch zullen er na de doelpuntloze eerste periode wellicht toch wat twijfels zijn geweest. Vooral omdat Trappers weliswaar heel sterk aan de wedstrijd begon, maar in de loop van de periode toch kansen werden weggegeven aan Scorpions. De ploeg uit Hannover is sterk op de powerplay en kreeg in de eerste twintig minuten van het duel op de dinsdagavond verschillende mogelijkheden met een man meer op het ijs.

Foto's: Arie Leeuwesteijn

IMG 4251

Vroeg in de tweede periode werd de ban eindelijk gebroken. Het was Kevin Bruijsten die de score opende voor de Brabanders en daarmee voor enorme vreugde zorgde op de weer meer dan uitstekend gevulde tribunes in het IJssportcentrum in Tilburg. Het was voor het eerst sinds de vijftigste minuut van het derde duel in de serie dat Trappers erin slaagde om te scoren tegen Hannover, maar het bleek na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter direct ook het winnende doelpunt te zijn.

Dat is echter achteraf kijken. Scorpions was in de loop van de tweede periode een paar keer dichtbij de gelijkmaker. Vooral tijdens een van de powerplays waarin de puck via het ijzerwerk terugstuiterde op het ijs. Over het algemeen bleef Tilburg echter de betere ploeg en de aanhoudende druk op het doel van Hannover betaalde zich in de slotfase van de tweede periode drievoudig uit. Eerst was het Mitch Bruijsten die Linda wist te kloppen, minder dan een minuut later was Parker Bowles succesvol en 35 seconden daarna nog een keer Mitch Bruijsten. De magere 1-0 voorsprong was in minder dan anderhalve minuut uitgebouwd naar 4-0 en het stadion stond op zijn kop.

IMG 4037

De wedstrijd was beslist, al deed Hannover in het begin van de derde periode nog manhaftige pogingen om terug te komen in de wedstrijd. Uiteindelijk was het echter toch weer Trappers dat succesvol was. Nardo Nagtzaam en Brock Montgomery namen de goals voor hun rekening. Daarmee kwam een einde aan een heel spannende halve finaleserie, waarin Trappers serieus aan de slag moest. Het seizoen gaat verder richting de finale, met Deggendorf als tegenstander. De twee nummers Ă©Ă©n uit de Oberliga's Nord en SĂĽd treffen elkaar in de eindstrijd.