AL TIL LIN 20190303 105

19 maart 201923:03

Door Joep Meijsen

Trappers met ruime cijfers langs Lindau

Tilburg Trappers zette dinsdagavond een belangrijke stap richting de volgende ronde van de play-offs in de Oberliga. In eigen huis werd met ruime cijfers gewonnen van Lindau Islanders. Danny Stempher had twee goals en een assist in de 6-1 overwinning.

Trappers heeft daarmee het initiatief in de serie weer helemaal terug na de onverwachte nederlaag in eigen huis van vorige week. Zondag werd al gewonnen in Lindau en de ploeg van Bohuslav Subr is nu nog één overwinning verwijderd van de kwartfinales van de play-offs. Komende vrijdag gaat de serie verder in het stadion van Lindau aan het Bodenmeer.

Trappers begon voor ruim 2400 toeschouwers overtuigend aan het duel met al twee grote kansen in de openingsminuut. De tweede was ook gelijk raak. Ryan Collier verschalkte de doelman van Lindau voor het openingsdoelpunt in het duel. Ruim tien minuten later was het Danny Stempher die met zijn eerste goal van de avond de Tilburgse voorsprong verdubbelde.

De dominantie van Tilburg in de openingsperiode werd in het restant van het duel voortgezet. Dusdanig dat de uitkomst van de wedstrijd eigenlijk nooit een vraagteken werd, al kreeg Lindau best af en toe een kansje. Het duurt echter wel tot het einde van de tweede periode voordat Trappers weer toeslaat. Achter elkaar zijn Alexei Loginov en Mickey Bastings met schoten succesvol, 4-0.

In de slotfase van het duel zorgde Danny Stempher voor de vijfde treffer, waarna speler-coach Chris Stanley van de Islanders de eer van zijn club redt voor de ogen van de meegereisde fans. Het is echter Tilburg dat als laatste lacht, Brock Montgomery mikt met nog ruim een minuut te spelen raak voor de 6-1.

Archieffoto: Arie Leeuwesteijn

Elders in de Oberliga

Plaatsten Peiting, Landshut, Halle, Herne en Rosenheim zich voor de kwartfinales van de play-offs. Peiting won in eigen huis het derde duel tegen Duisburg met 6-3. Bradley Miller scoorde drie keer en had ook ong een assists. James Ty Morris nam vier assists voor zijn rekening.

Landshut droogde Rostock met liefst 11-1 af in de derde wedstrijd in die serie. Luca Trinkberger en Tomas Plihal scoorden ieder twee keer. Stephan Kronthaler had liefst zes assists.

Herne won de derde ontmoeting tegen het favoriete Regensburg met 3-4. De winnende goal viel drie minuten voor tijd en kwam van de stick van Marcus Marsall.

Saale Bulls Halle won ook de derde wedstrijd tegen Memmingen Indians, 6-2 was de uitslag van die ontmoeting. Chris Francis had twee goals en een assist.

Rosenheim maakte een einde aan het seizoen van Frank Gentges en Moskitos Essen door met 3-2 te winnen in eigen huis.

Hannover Indians wist uitschakeling te voorkomen door het derde duel in eigen huis met 4-1 te winnen en zo terug te komen tot 2-1 in de serie tegen Selber Wölfe.

Hannover Scorpions won het derde duel tegen Blue Devils Weiden en staat nu met 2-1 voor in de serie. Patrick Schmid had twee goals in de 6-2 zege.

Daarmee zijn dus vijf van de acht series beslist. De drie andere achtste finales gaan rond het weekeinde verder.